Zanger Henk Hollands.
Zanger Henk Hollands.

Oudegrachtconcert met de Adelaar en Henk Hollands

WEESP Koninklijke Harmonie De Adelaar viert dit jaar haar 135-jarige bestaan en dat betekent feest voor alle Weespers. De Adelaar komt met een Oudegrachtconcert waarin Hollandse helden worden geƫerd.

Volgende week zaterdag (6 juli) is het zover. Dan verzorgt de koninklijke harmonie samen met zanger/entertainer Henk Hollands een muzikale ode aan bekende en onbekende Hollandse helden met speciale bewerkingen voor het harmonieorkest in combinatie met zang. De Adelaar speelt vanaf een drijvend podium in de Oudegracht ter hoogte van de Slijkstraatbrug. Het concert is gratis bij te wonen. Om 20.00 uur trapt de coverband TimeOff af met het voorprogramma. Meer informatie is te vinden op adelaar-weesp.nl.

Zang en Muziekvereniging De Adelaar werd in 1884 opgericht vanuit de personeelsvereniging van Van Houten. De leden repeteerden in de kantine van de chocoladefabriek en brachten hun muziek ten gehore op bedrijfsfeesten en verjaardagen van de familie. Later groeide dit uit tot het geven van concerten voor de Weesper bevolking. Toen de vereniging in 1959 75 jaar bestond. werd het predicaat 'Koninklijk' toegekend. Tegenwoordig zit de vereniging aan de Papelaan. Toen de sportvelden in 2007 opnieuw werden ingericht, kreeg de harmonie een nieuw onderkomen met een eigen concertzaal. Dirigent van het orkest is Dim van den Berge, die jarenlang verbonden was aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Het jubileumjaar werd in januari geopend met een jubileumexpositie met veel oude foto's. In november wordt het 135-jarig bestaan afgesloten met een muziekspektakel in de eigen concertzaal van de Adelaar aan de Papelaan.