Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.
Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.

Costa del Weesp

Ken je dat? Dat gevoel dat je echt toe bent aan vakantie? Even ertussenuit? Lekker de boel de boel laten? Bikini aan en gáán? Ik had dat. Dus ik ben even een weekendje weg geweest. Ik boekte heel lastminute een staycation aan de Costa del Weesp.

Het idee ontstond spontaan toen we vrijdagavond een drankje dronken bij ‘Côte Wispe’ aan de Amsterdamse Amstel. Côte Wispe, Costa del Weesp. Waar de zon altijd schijnt en het water heerlijk verkoelend is. Dat klinkt als een fantastisch vakantieoord, daar moeten we heen! De plannen werden snel omgezet in daden en zo begon nog geen half uur later ons vakantieweekend op het terras van La Ruelle. Ook al was het pas een dag later Weesp Gastvrij, daar leken ze zich bij dit restaurant niks van aan te trekken. Gastvrij staat in de dikke Van Dale omschreven als ‘gul in het ontvangen van gasten’ en dat hebben ze waarschijnlijk bij La Ruelle uitgevonden. Een fijn begin van de vakantie. Al die gastvrijheid had een kleine kater tot gevolg. Maar hé, ook dát is vakantie. Dus iets later dan gepland trokken we er zaterdagochtend op uit. Beetje sightseeing, je kent het wel. Al gauw kwamen we erachter dat we niet de enige vakantiegangers waren. De mannen in hemdjes – iets dat alleen wordt gedoogd op vakantie – waren niet op twee handen te tellen. Toeristen per boot en elektrische fiets waren druk in de weer om kiekjes te maken voor het thuisfront. Er werd geflaneerd langs de boulevard, de terrassen zaten vol en de ijsjes waren niet aan te slepen. Dit is vakantie! Goed ingesmeerd met zonnebrand stapten we op de fiets om de omgeving te verkennen. Jeetje, wat prachtig! Weesp heeft het allemaal.

Het ultieme vakantiegevoel werd zondag nog eens extra onderstreept. Wij zijn namelijk hardlooptoeristen en gaan nooit op reis zonder onze hardloopschoenen. Tijdens de Vechtloop bewonderden we pittoreske straatjes en al het andere moois dat Weesp te bieden heeft.
#nooitmeernaarhuis

Ik bedenk me nu ineens dat ik door al het genieten vergeten ben een ansichtkaart te sturen aan m’n oma’s. Dan maar via deze weg: groetjes uit Weesp!