Steuntje in rug bij bemachtigen huis

WEESP Nu op 1 juli de nieuwe huisvestingsverordening voor de Gooi en Vechtstreek van kracht is gegaan, kun je dan in Weesp sneller een sociale woning bemachtigen? "Onze verwachting is van wel", zegt wethouder John Vos.

In de nieuwe regels die de regiogemeenten met elkaar afspreken, geldt de couleurlocaleregeling ook voor Weesp. Dat betekent dat 25% van de in Weesp beschikbare woningen in de sociale sector alleen aan Weespers wordt aangeboden - en niet aan anderen in de regio. Naar de overige 75% mag de Weesper woningzoekende ook meedingen, maar daar krijgt hij wél concurrentie van woningzoekenden uit Bussum, Hilversum, Nederhorst en alle andere plaatsen in Gooi en Vechtstreek.

De verordening kan nog meer teweegbrengen, zo legt Vos uit in onze wekelijkse podcast De Collegekamer. "We kunnen veel meer doen op basis van de omvang van de woning. Bij een woning die kleiner is dan 55 vierkante meter kunnen we bijvoorbeeld jongeren voorrang geven. En grotere woningen stellen we niet meer beschikbaar voor eenpersoonshoudens", aldus de WSP-wethouder, die benadrukt dat de huisvestingsverordening alleen van toepassing is op de sociale woningen. "Het doel is de doorstroming verder te bevorderen."

Beluister de podcast (die ook gaat over o.a. het terrassenbeleid) op weespernieuws.nl