'Mythe' voert het publiek langs een theatrale route.
'Mythe' voert het publiek langs een theatrale route. Foto: Guillaume Versteeg/G3bstudios

Wilder en woester dan het leven zelf

WEESP Jori Hermsen Producties presenteert in samenwerking met Uiteraard Uitermeer openluchttheatervoorstellingen op het terrein rond Fort Uitermeer. Volgende week woensdag is de première van 'Mythe'.

"We zijn misschien niet knap, maar moediger dan ieder ander dier. Geen god sterk genoeg om voor eeuwig met zijn toekomst te kunnen leven. Geen mens moedig genoeg om zijn verleden in de ogen te kijken."

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies: de Griekse mythe zijn wilder en woester dan het leven zelf. In regie van Jessica Zeylmaker is 'Mythe' een inspirerende, theatrale route, die je via de rivier de Styx naar het afgelegen eiland Aeaea op de goddelijke berg Olympus en door de fluisterende bossen van koning Midas, via de krochten van Hades, naar het zomerverblijf van de Griekse goden - het eiland Pelion - leidt.

Vijf nieuwe mythes

Elf amateurspelers van verschillende leeftijden spelen op het prachtige terrein van Fort Uitermeer. Melissa Knollenburg scheef speciaal voor Jori Hermsen Producties vijf nieuwe mythes: Circe, Eros, Midas, Orpheus en Paris.

De voorstelling wordt vijf keer opgevoerd, op de volgende data:
Woensdag 10 juli 20.00 uur;
Donderdag 11 juli 20.00 uur;
Vrijdag 12 juli 20.00 uur ;
Zaterdag 13 juli 20.00 uur;
Zondag 14 juli 14.00 uur.
Locatie: Uitermeer 5, 1381 HP Weesp. Er is een parkeerterrein (gratis) aan de 's-Gravelandseweg. Kaarten (€ 15,- per stuk) worden verkocht via www.ticketkantoor.nl/shop/mythe.
Goed om te weten: in de voorstelling zit een pauze, de voorstelling is niet rolstoeltoegankelijk, laagjes kleding is handig i.v.m. wisselende temperaturen op de locatie en er is geen pinautomaat aanwezig voor de consumpties, dus neem voldoende contant geld mee.