Ook parkeermeters buiten centrum

WEESP In een poging de parkeerdruk beter te verdelen, voert Weesp in de binnenstad en een aantal omliggende wijken parkeervergunningen in. Het gebied met betaald parkeren wordt uitgebreid.

Het zijn onderdelen van de Nota Parkeermaatregelen waarmee de gemeenteraad woensdag akkoord ging. De wijken waar betaald parkeren wordt ingevoerd zijn (delen van): Zuid 1, Herensingelkwartier, Schildersbuurt, Stationsgebied, Dichtersbuurt en Leeuwenveld. De bestaande betaalzone in het centrum blijft. De parkeervergunningen (richtprijs 50 euro per jaar) zijn alleen voor inwoners van de wijken waar betaald parkeren geldt. Met uitzondering van de Nieuwstraat, Nieuwstad, Kerkstraat, Grote Plein en een deel van de Hoogstraat, want daar zijn de parkeervakken bedoeld voor winkelend publiek. Ook op het P&R-terrein geldt de vergunning niet.
Voor een tweede auto kan een tweede, maar veel duurdere parkeervergunning (richtprijs 200 euro per jaar) worden gekocht. Die tweede vergunning zou na twee jaar niet meer geldig zijn, maar dat onderdeel is geschrapt nadat er veel kritiek op kwam. De tweede parkeervergunning blijft dus ook na die 24 maanden geldig. Overigens kan de raad dat na verloop van tijd weer herzien, want de parkeermaatregelen worden uitgebreid gemonitord. De maatregelen moeten in september 2020 ingaan.

3