Politie: 'Bureau minder vaak open, meer tijd voor opsporing'

WEESP Het politiebureau in Weesp is sinds deze week alleen open op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. Dat is minder vaak dan nu. Daarmee komt meer tijd vrij voor de opsporing, aldus de politie.

Tot voor kort was het bureau aan de Hoogstraat op werkdagen elke ochtend open, op donderdag de hele dag en op vrijdag de hele dag tot 21.00 uur. In de nieuwe situatie is dat in totaal acht uur minder. Het terugbrengen van de openingstijden gebeurt ook in Huizen, Naarden, Laren en Muiden. Die bureaus zijn op andere dagen open, zodat er in dit gebied tijdens werkdagen altijd twee bureaus tegelijk open zijn. De politie meldt: "Er is een terugloop in het aantal bezoekers van de politiebureaus regio. Meer mensen maken gebruik van de digitale middelen of de telefoon voor het doen van aangifte of een melding. Door het wijzigen van de openingstijden komt er ruimte vrij waarmee de opsporing wordt versterkt. Wij blijven zichtbaar aanwezig op straat en in de wijken."
De politie is 24 uur per dag bereikbaar via politie.nl of 0900-8844. Bij spoed bel je uiteraard 112. Al langer moet voor aangiftes een afspraak worden gemaakt via 0900-8844. Bij 'eenvoudige misdrijven', waarbij er geen zicht is op een dader, kan ook via internet aangifte worden gedaan.

WIjkagenten

Burgemeester Bas Jan van Bochove houdt druk op de ketel als het gaat om een snelle vervanging van wijkagent Walter Langendorff. Die heeft vorige week Weesp verruild voor Huizen. De drie overgebleven wijkagenten verdelen het gebied nu anders. Wilma Smit richt zich op het centrum, Zuid en Aetsveld, Victor van Straten is het aanspreekpunt in de Stationsbuurt, Dichtersbuurt, Schildersbuurt en Leeuwenveld, Jeffrey Verboekend neemt de wijk Hogeweij voor zijn rekening. Van Bochove gaat ervan uit dat het wijkteam snel weer wordt aangevuld tot vier personen. "Daar hecht ik aan", zegt hij in onze podcast De Collegekamer.
Navraag bij de politie leert dat de politie daarmee bezig is, maar onduidelijk is wanneer de benoeming volgt.

Beluister de podcast op weespernieuws.nl