Merkwaardige diefstal naamborden

WEESP Twee mannen schroefden in de vroege zaterdagmorgen ten minste vier straatnaamborden van de gevels en gingen er met een deel van de buit vandoor op een scooter. De politie neemt de zaak hoog op.

De Facebookgroep Weesper Buurtwacht verspreidde 's ochtends meteen foto's van de wegrijdende bordengappers, gemaakt door een oplettende binnenstadbewoner. De politie volgde snel met een getuigenoproep en een signalement. De politie kreeg zaterdag rond 5.00 uur een belletje van een Weesper die zag hoe twee mannen in de Achteromdwarsstraat het straatnaambord aan het losmaken waren. Om onduidelijke redenen legden deze mannen het bord tussen de fietsen in de straat en reden weg op een zwarte scooter. Later kwamen ze terug, maar het straatnaambord was door de binnenstadbewoner veiliggesteld. Het voorval stond niet op zich. In de Kostverlorenstraat, de Middenstraat en de Kromme Elleboogsteeg verdwenen in dezelfde nacht straatnaamborden. Ook aan de Sleutelsteeg werd aan het straatnaambord gemorreld, maar de daders vluchtten weg toen ze werden aangesproken door een getuige. Opnieuw ging het om twee mannen op een zwarte scooter.
Op een camera is vastgelegd hoe twee mannen die nacht op een scooter door de Nieuwstraat rijden. De passagier heeft een stapeltje straatnaamborden onder de arm heeft. Naar verluidt zouden de borden diezelfde ochtend vroeg al te koop aangeboden zijn op het station in Weesp.