Julia Tom speelt in haar eigen Weesp tijdens het Grachtenfestival.
Julia Tom speelt in haar eigen Weesp tijdens het Grachtenfestival.

Grachtenfestival dit jaar ook aan Weesper gracht

WEESP Voor het eerst doet het Amsterdamse Grachtenfestival ook Weesp aan. Op 14 augustus speelt Club Classique samen met celliste Julia Tom in de Van Houtenkerk.

Een thuiswedstrijd voor Julia Tom, celliste van het Koninklijk Concertgebouworkest én inwoonster van Weesp. Tom en de jonge strijkers van Club Classique gaan het monumentale Strijkkwintet in C van Franz Schubert uitvoeren.
Het Grachtenfestival vindt ieder jaar in augustus plaats en duurt tien dagen. Het wordt gezien als hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici een podium geboden wordt. Het festival beslaat meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties. Het festival maakte al vaker een uitstapje naar Pampus, maar het is voor het eerst dat de aanstormend talenten in dit genre verder over de 'Gardens of Amsterdam' uitwaaieren. Behalve op Pampus nu ook bij Ottenhome in Kortenhoef, de Groene Afslag in Laren, de Botterwerf in Huizen en Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. "De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival" aldus festivaldirecteur Marie-Luce Bree.

www.grachtenfestival.nl