Honden mogen Diemerbos weer in

WEESP Honden zijn sinds afgelopen maandag weer welkom in het Diemerbos. Dit heeft Staatsbosbeheer maandagochtend bekendgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat de doodsoorzaak van twee honden geen connectie heeft met het bos zelf.

Het Diemerbos is een geliefd bos, voor bezoekers én voor honden, uit Diemen, maar ook uit Weesp. Toen eind juni duidelijk werd dat twee honden waren overleden en een twintigtal honden ziek waren geworden na een bezoek aan het Diemerbos, besloot Staatsbosbeheer het populaire bos tijdelijk af te sluiten voor honden.

Infectie

Uit onderzoek is gebleken dat één hond waarschijnlijk is overleden door infectie met het besmettelijke canine parvo-virus, dat zich via ontlasting en braaksel van honden verspreid. Van de andere hond kon de exacte doodsoorzaak niet achterhaald worden. In beide gevallen is geen directe link gevonden met het Diemerbos. Verder bleek na onderzoek dat de waterkwaliteit van het Diemerbos goed is en de politie heeft vergiftiging uitgesloten, aldus Staatsbosbeheer.


Half procent kinderen wordt niet ingeënt

WEESP - Het percentage kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek tussen de 0 en 18 jaar dat zich laat vaccineren tegen infectieziektes, ligt boven de nationale norm van 90 procent. Weesp scoort met slechts 0,5 procent van alle kinderen dat geen enkel 'prikkie' krijgt het best in de regio.

Voor de DKTP-vaccinatie voor 4-jarigen zit Gooi en Vecht iets boven het landelijke percentage van 92,5 procent. Gooise Meren scoort met 95,8 procent hier het hoogst, Wijdemeren met 89,3 procent het laagst. Ook voor de 9-jarigen (DTP en BMR) doet deze regio het beter dan landelijk. De HPV-vaccinatiegraad is landelijk in 2018 gelijk gebleven aan het jaar ervoor, namelijk 45,5 procent.

Geen enkele vaccinatie

Ook is gekeken naar het percentage kinderen dat geen enkele vaccinatie heeft gekregen. Landelijk is dit percentage 4,6 procent. Weesp scoort met maar 0,5 procent van alle kinderen dat geen enkel 'prikkie' kreeg het beste.