Afbeelding
Foto: Eric Willemsen

Veel hinder treinverkeer

WEESP Treinreizigers van en naar Weesp moeten er rekening mee houden dat er komende tijd treinen uitvallen. Sinds zaterdag geldt dat voor treinverkeer vanuit het Gooi, maar vanaf 14 augustus is er ook hinder in de richting Amsterdam. De werkzaamheden duren tot en met 23 augustus.

De werkzaamheden aan het spoor zijn volgens ProRail de grootste spoorwerkzaamheden die de organisatie dit jaar uitvoert. Bij Naarden-Bussum worden onder andere sporen verwijderd zodat er meer ruimte komt voor een Park&Ride. Verder komt er een faunapassage voor dieren langs het traject en bij Naardermeer komt een onderdoorgang voor wandelaars en fietsers.

Communicatie

Bij deze werkzaamheden liep de communicatie niet helemaal soepel. ProRail is daarop aangesproken door OV-organisatie Rover en heeft beloofd de communicatie te verbeteren.
Op 14 augustus beginnen de werkzaamheden aan het spoor richting Amsterdam. Er worden onder andere wissels, dwarsliggers, ballast en spoorstaven vernieuwd en in de Venserpolder (bij Diemen) worden geluidsschermen vervangen.

5 een uitgebreide uitleg over de werkzaamheden.