Op dit terrein zijn premature plannen voor een kinderopvang.
Op dit terrein zijn premature plannen voor een kinderopvang. Foto's: Hans Peijs

Onderzoek kinderopvang aan Martinus Nijhoffstraat

Een kinderopvang aan de Martinus Nijhoffstraat? Bewoners vinden dit geen goed idee.

WEESP De bewoners aan het einde van de Martinus Nijhoffstraat zijn onaangenaam verrast door een onderzoek om op een grasveld voor hun deur een kinderdagverblijf mogelijk te maken. Het blijkt te gaan om een initiatief van Brede School Kors Breijer.

De alarmbellen gingen af toen donderdag 18 juli op het terrein bewoners een sonderingswagen opmerkten op het terrein. Met sonderen wordt onderzocht of een plek voldoende draagvermogen heeft voor een gebouw. Navraag leerde dat er vooralsnog prille plannen zijn voor een kinderopvang.
Daar zijn de bewoners aan het einde van de Martinus Nijhoffstraat vooralsnog niet blij mee, want daarmee verdwijnt hun uitzicht en het geeft extra drukte. Piet Abcouwer, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van dit complex, zegt erover: "Wij vinden dit geen geschikte plek voor een kinderopvang. De belangrijkste is dat kinderopvang op deze plek gaat zorgen voor meer verkeersdrukte dan er nu al is. Dat heeft allemaal impact op de buurt."
Navraag leert dat de gemeente momenteel nog geen partij is. De grond waar het sonderingsonderzoek is gehouden, is namelijk van de Kors Breijer. Het schoolbestuur zoekt samen met een private organisatie uit of er gebouwd kan worden. "Wanneer het onderzoek is afgerond en de school en de kinderopvangorganisatie tot het aanvragen van een vergunning overgaan, wordt de gemeente wel partij in dit traject", laat de gemeente weten.

Op WeesperNieuws Extra staat een uitgebreid artikel over het plan.

Het terrein is een leuk parkje voor de buurt, compleet met een paar grote bomen.