Wisselvallig, gematigd warm

De korte buitenissige hittegolf in de vierde week van juli krijgt vooralsnog geen vervolg. Met augustus op de kalender is het gematigd wisselvallig zomerweer. Een zuidwestelijke stroming houdt onverminderd stand dankzij een hardnekkig lagedrukgebied ten westen van de Britse eilanden. Feitelijk een vrij normaal type zomerweer voor de Lage Landen aan de Noordzee.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het wisselend bewolkt. Er kan een bui vallen. Soms schijnt de zon. Er staat een matige westenwind. Het wordt 21 à 22 graden. Vrijdag neemt de in loop van de dag de bewolking toe. Er volgt regen, mogelijk eerst met onweer. Bij een naar zuid krimpende wind wordt het circa 24 graden.

Het weekeinde

Zaterdag is het half tot zwaar bewolkt. Er is kans op enkele buien. Nu en dan schijnt de zon. De zuidwestenwind wakkert aan tot (vrij) krachtig. Het wordt zo'n 23 graden. Zondag is het wisselend bewolkt. Er is kans op een bui naast ook opklaringen. Er waait onveranderd een stevige zuidwestenbries bij een maximum van 21 graden. Voor volgende week wordt aanhoudend wisselvallig weer verwacht en geen verandering in temperatuur.

Weetje

Met een gemiddelde temperatuur van 18.8 °C, tegen 17.9 °C normaal was juli 2019 warm. De eerste helft van juli was echter sinds 2004 niet meer zo koel. Door de tijdelijk grote hitte werd juli toch een warme maand. Juli 2018 was toch warmer met 20.7 °C. Het record staat op juli 2006 met 22.3 °C. Juli 2018 had 21 zomerse dagen (25+). In juli 2019 waren het er totaal 9.