In 2022 moeten we Amsterdam zijn

WEESP De gemeente gaat samen met Amsterdam alles op alles zetten om de bestuurlijke fusie in 2022 af te ronden. Dat betekent dat voor het einde van dit jaar knopen moeten worden doorgehakt. Begin september komt de Regiegroep Fusies uit Weesp hiervoor bij elkaar.

Het begrip bestuurlijke fusie is niets meer of minder dan dat Weesp een wijk wordt van Amsterdam. Na de ambtelijke fusie die op 1 juni is gerealiseerd, staat nu voltooiing van het fusieproces op het programma. De gemeente Amsterdam wil dat de fusie in 2022 is afgerond en Weesp wil hierin meegaan.
In de 'Bestuursopdracht bestuurlijke fusie Weesp Amsterdam' waar de Regiegroep Fusies zich 5 september over buigt, staat namelijk het voorstel om ermee in te stemmen dat voor het einde van dit jaar besluiten zijn genomen om dit mogelijk te maken. Wordt dit niet gehaald dan zijn er nog drie opties: op de eerste datum in het jaar '23, '24 of '25. Maar hier zit niemand op te wachten.
De gemeente Amsterdam zit ook wat betreft de voorwaarden op dezelfde lijn als Weesp. Er wordt onder andere rekening gehouden met 14 zogeheten kernwaarden en ook moeten afspraken worden gemaakt over de nalatenschap van Weesp, zoals het gemeentemuseum en het stadhuis.

Op WeesperNieuws Extra leest u meer en staan de 14 kernwaarden.