Spreekuur wethouder voor jongeren

WEESP Wethouder Léon de Lange houdt donderdag 29 augustus - de eerste dag van het Sluis-en-bruggenfeest - een uur lang spreekuur voor jongeren tot 18 jaar. Iedereen die een wens heeft voor een voorziening of activiteit voor jongeren kan die bij De Lange neerleggen.

Jongeren worden hiermee uitgedaagd om 'mee te denken over de toekomst van jouw Weesp', zo laat de gemeente weten op onder andere de eigen website en de gemeentepagina in deze krant.

Skatepark

"Wil je een middagdisco, zie je liever een skatepark of heb je een ander geweldig idee? Laat het ons dan kan weten. Dat kan op donderdag 29 augustus vlak voor de opening van het Sluis-en-bruggenfeest", prikkelt de gemeente het enthousiasme van de jongeren.

Waterstormbaan

De Lange zit vanaf 17.00 uur bij de waterstormbaan die in de Kom ligt. Die plek is niet toevallig gekozen, want de waterstormbaan is onderdeel van het Sluis-en-bruggenfeest omdat de jeugd daar om heeft gevraagd. Ook aan de Nieuwstraat tegenover de Grote Kerk staan gedurende het hele feest twee attracties die op verzoek van de jongeren zijn besteld. Deze worden aangeboden onder de noemer Wipe-Out Weesp. Hier komt onder meer een zogeheten sweeper waarbij een ronddraaiende arm zes deelnemers probeert te elimineren.