Uitrukken voor stormschade

WEESP Het was onstuimig weer afgelopen weekeinde. Brandweer Weesp moest zaterdag drie keer uitrukken voor diverse stormschades.

Op het Buitenveer viel door de wind een boom op een auto. De auto liep hierdoor enige schade op.

Bij de stoplichten op de C.J. van Houtenlaan waaide een boom om en op het Blauwschildershof waaide een pijp van het dak.

"In totaal is de brandweer in de regio zo'n 30 keer uitgerukt. Normaliter is dat wel honderd keer bij een storm. Er was weinig tot geen schade en het was voor ons goed te behappen", aldus een woordvoerder.


Ode aan de kerkklokken

WEESP De Weesper Klokkenluiders komen na 'Blauw Wit Blauw' dit jaar met een nieuw Weesper lied: 'De Laurentius'.

Vanwege de herontwikkeling en de nieuwe bestemming van de Laurentiuskerk aan de Herengracht moeten de klokken wijken. De Weesper Klokkenluiders brengen met 'De Laurentius' een muzikale ode aan de klokken. Met een nostalgische knipoog zingen zij over het verdwenen moois. Het lied is te beluisteren op het YouTube kanaal van WSPRMP.


Invaliden- parkeren bij Fort Uitermeer

WEESP Bij Fort Uitermeer zijn invalidenparkeerplaatsen aangelegd. Hiermee wordt gehoor gegeven aan een wens van velen. De vakken zijn al klaar, maar het bijbehorende verkeersbord ontbreekt nog.

Op de toegangsweg komt een slagboom en net daarvoor liggen de invalidenparkeerplaatsen. Die plek is ideaal én er wordt geen geweld gedaan aan het uitgangspunt dat het fort autovrij is en blijft. Voorzitter Lieuwe Veerman van Stichting Uiteraard Uitermeer zegt: "Aan het autovrije karakter van het terrein willen we niet tornen. Als je namelijk één auto toelaat, heb je er binnen de kortste keren meer en dat willen we niet. Toch maakt de stichting een uitzondering: "Bij het restaurant komt één parkeerplek voor gehandicapten die het paviljoen echt niet op een andere manier kunnen bereiken."