Wie wordt clubkampioen bij de WTC?

WEESP Met zo'n 160 deelnemers is het clubkampioenschap van de Weesper Tennis Club van dit jaar een van de drukstbezette ooit.

Het toernooi duurt twee weken en begon zaterdag. Er wordt in verschillende categorieën gestreden, zowel enkel- en dubbelspel als gemengd dubbel. Naast de partijen zijn er diverse activiteiten, waaronder een pubquiz en een loterij. Onder de noemer 'foodtrip around the world' is er elke dag een ander wereldgerecht voor wie gezellig wil blijven eten.


Schuur minder populair bij dief

WEESP Onderzoek van Independer wijst uit dat er vijf inbraken in schuren en andere bijgebouwen zijn gepleegd in Weesp in de eerste zes maanden van 2019. Dat is een daling ten opzichte van 2018, toen er negen keer werd ingebroken.

Landelijk daalde het aantal inbraken in bijgebouwen met 4%. Dagelijks zijn er in heel het land nog altijd gemiddeld zeventig inbraken in schuren, boxen en garages.


Nieuwe afvalwagen maakt ook schoon

WEESP Een vuilniswagen die de ondergrondse container leegt en daar meteen de schoonmaakspuit op zet. De Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) beschikt sinds deze week over zo'n wagen.

Dit 'multifunctioneel inzamelvoertuig' is voorzien van een kraan en een wasinstallatie. De kraan tilt de containers uit de grond en leegt ze, de wasser maakt daarna meteen de binnenkant schoon. De wagen neemt zelf het vuile water mee, waarbij water en slib gescheiden worden. Beide componenten worden vervolgens milieuvriendelijk verwerkt. Ondanks alle toeters en bellen is de nieuwe wagen uiterst wendbaar en kan dus deze makkelijk in smalle straten manoeuvreren. Onduidelijk is nog wanneer deze alleskunner in Weesp wordt ingezet.