Foodtrucks en muziek, daarmee begon het schooljaar dinsdag op het Vechtstede College.
Foodtrucks en muziek, daarmee begon het schooljaar dinsdag op het Vechtstede College. Foto: Ingrid Voet

Lunchen bij foodtrucks op het schoolplein

WEESP Geen broodje kaas maar een lekker stuk pizza, een patatje, poffertjes, een drumstick, pasta en een smoothie of ijsje toe. Het schoolplein van het Vechtstede College was dinsdag omgetoverd in een foodtruckfestival.

De leerlingen hoefden op hun eerste schooldag na de zomervakantie hun lunch niet zelf mee te nemen. Om te vieren dat de grootscheepse verbouwing van de school nu klaar is, werden leerlingen én medewerkers getrakteerd op een foodtruckfestival bij de school. Keuze was er volop en iedereen genoot van de hapjes van onder meer Hasta la Pizza, De Patat Generatie en Poffertjes on Tour. Muziek, afkomstig van twee deejays in een stoere auto vol speakers, maakte het feestje compleet.

Na de lunch zochten de leerlingen hun klassen weer op voor de eerste lessen van het schooljaar. Dat was wel even zoeken trouwens, en niet alleen voor de nieuwe brugklassers, want geen enkel lokaal zit na de verbouwing nog op de oude plek. Er zijn lokalen bij gekomen in de nieuwe vleugel en het hele gebouw is meteen handiger ingedeeld. Lunchen kan voortaan in de vernieuwde aula's voor boven- en onderbouw en ook de docentenkamer heeft een make-over gekregen. Op het schoolplein zijn de noodlokalen verdwenen; er komen nog nieuwe picknicktafels.