Open repetitie Koninklijke Harmonie de Adelaar. Maandag 2 en 9 september om 20.00 uur.
Open repetitie Koninklijke Harmonie de Adelaar. Maandag 2 en 9 september om 20.00 uur. Foto: Femke Quatfass

Donderdag 29 augustus

Hardloopcursus

9.30 uur | FysioTrainingscentrum

Voor de beginnende of herstartende loper start de Loop-je-fit-cursus van Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW), in samenwerking met FysioTrainingscentrum Weesp. Onder begeleiding van ervaren trainers worden de lopers in negen weken voorbereid op een 5 km-loop. Deze 5 km-loop vind plaats op zondag 24 november. Inschrijven of vragen via info@ttweesp.nl. Kosten: € 20,-, te voldoen tijdens de 1e training.

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje in Buurtkamer de Kastanje. Wil je leren breien of haken: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Sluis-en-bruggenfeest

12.10 uur | Centrum Weesp

In augustus 1978 bood de gemeente Weesp aan alle inwoners een groot feest aan ter gelegenheid van de restauratie van de sluis en de bruggen in het centrum van de stad. Dit jaar is alweer de 42ste editie van dit gezellige feest in Weesp! Er staat in 2019 weer een mooi programma gepland. Diverse artiesten, afgewisseld met leuke sportieve activiteiten voor zowel jong als oud. Kijk voor het volledige programma op de website www.sbfeest.nl.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Myosotis

Elke donderdagmiddag houdt Uitvaartcentrum Myosotis spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B. Vooraf aanmelden niet nodig.

PlusBus

18.00 uur | Grote Plein

De PlusBus staat met de bus op de Verenigingenmarkt. U kunt hier alle vragen stellen over de PlusBus en de uitjes. Laat u inschrijven en ga met ons mee. Info over PlusBus Weesp: 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00-12.00 uur.

Jobmaatjes

19.00 uur | Centrum Weesp

Sta je graag klaar voor anderen en zoek je iets praktisch en zinvols? Bezoek ons dan op de Verenigingenmarkt en wij vertellen je er alles over.

Vrijdag 30 augustus

Zwemmen voor ouderen

9.30 uur | Diverse locaties

We gaan weer zwemmen in de Lunet in Naarden. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Info via Luc Cornelissen: 06-20889232.

Spelletjesochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Houdt u van spelletjes doen? Kom eens langs voor een potje scrabble of rummikub in de Buurtkamer.

Quilten in de Buurtkamer

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Altijd al eens willen quilten? Kom eens een keertje langs in de Buurtkamer aan de Kastanjelaan. Gezellig en leuk. Materiaal en hulp aanwezig.

30 en 31 augustus

Tweedehandsboekenmarkt

10.00 uur | Grote Kerk

Tweedehandsboekenmarkt met meer dan 20000 boeken. Velerlei categorieën: literatuur, thrillers, romans, kunst, regio, Amsterdam, atlassen, sport, jeugd, koken, natuur, studie, SF, etc. Ook lp's, cd's en dvd's. Tevens is er een koffieterras.

Zondag 1 september

Rondleiding in stadhuis

15.00 uur | Museum Weesp

Kom te weten wie het prachtige stadhuis van Weesp heeft ontworpen en hoor meer over de historie van het stadhuis.

Maandag 2 september

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Seniorweb start weer met de wekelijkse inloop in de bibliotheek. U kunt er terecht voor vragen over uw iPhone, Android tablet, telefoon en computer. Ook krijgt u info over diverse cursussen die wij geven.

Koersballen

14.00 uur | OAZ-gebouw

In het kader van bewegen voor ouderen en gezelligheid met elkaar is er koersballen in het OAZ-gebouw. Nieuwe leden welkom, u kunt zich aanmelden bij Anke Heijnis: 06-30937067.

Kaarten maken.

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Leuke kaarten maken voor jezelf of het goede doel. Materiaal en hulp aanwezig. Materiaalkosten € 1,-.

Taalkamer

19.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Weespers en nieuwe Nederlanders komen samen om door middel van gesprekken over allerhande onderwerpen elkaar beter te leren kennen. Iedereen is welkom.

Open repetitie

20.00 uur | Koninklijke Harmonie De Adelaar

Het nieuwe seizoen van De Adelaar start met twee open repetities. Maandag 2 en 9 september is iedereen uitgenodigd om naar de Papelaan 126A te komen om samen met het harmonieorkest te repeteren. Neem je instrument mee.

Dinsdag 3 september

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

PlusBus

13.00 uur | Papelaan 99

Al ruim honderd jaar staat aan de Larense Brink een prachtige oud-Hollandse poffertjeskraam. Krijgt u ook al trek? Aansluitend maken we nog een leuke rondrit. Info ma. en vr. 10.00 -12.00 uur. 0294-410639.

Inloopspreekuur

13.30 uur | Papelaan 99

inloopspreekuur voor informatie over vrijwilligerswerk.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Papelaan 99

Neem zo veel mogelijk papieren, contracten en andere bescheiden mee om uw juridische vraag te kunnen beantwoorden. Wij vragen een kleine bijdrage van € 2,-.

Woensdag 4 september

Spreekuur Administratie

9.30 uur | Papelaan 99

Inloopspreekuur voor al uw vragen op administratief gebied, ordenen van uw administratie, invullen formulieren, wijzigen toeslagen, telefoneren met instanties, uitleg van brieven, etc. Informatie: Versa Welzijn, Wilma Knops 06-33951892.

Koffie drinken

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom gezellig een kop koffie of thee drinken. Iedereen van jong tot oud is welkom.

Scootmobieltocht

10.30 uur | Stadhuis Weesp

Bent u in het bezit van een scootmobiel, rijd dan gezellig mee. Na koffie vertrekken we voor een gezellige rit in de omgeving. Aansluitend eten we met elkaar een broodje en maken we een praatje.

Mama- en papa-ochtend

11.00 uur | De Hogeweyk

Een veilige en gezellige plek voor ouders om eropuit te gaan met hun kinderen. Er is volop ruimte voor kinderwagens en er staat speelgoed klaar. Vanaf 12.00 uur kunnen er tosti's en pannenkoeken besteld worden.

Ontmoet en Groet

13.00 uur | Papelaan 99

Gezellige inloop met wisselende activiteiten voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet en deelname is gratis.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wekelijks inloopspreekuur voor uitvaartgerelateerde vragen.

Meidenmiddag/avond

16.00 uur | Trainspotting

We hebben elke woensdag een andere activiteit. Deelname is geheel gratis en vanaf 13 jaar. Kom je ook gezellig langs?

Sport- en beweegspreekuur

16.00 uur | Trainspotting

Bent u op zoek naar een leuke activiteit? Of heeft u zelf ideeën? De buurtsportcoaches staan tijdens het sport- en beweegspreekuur klaar voor al uw vragen over sport- en beweegactiviteiten in de buurt.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van 2 accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel.

Donderdag 5 september

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Veel dichters hebben geschreven over het Gooi en omstreken: gedichten over Weesp, Loosdrecht, Bussum, Eemnes, Hilversum en de andere dorpen, over lief en leed. Een grote afwisseling van gedichten komt aan bod in de presentatie van Willibrord Ruigrok.

PlusBus Rondtour Volendam

10.30 uur | Papelaan 99

De chauffeur maakt met u een leuke rondtour richting Volendam. Er wordt gestopt en ergens een visje gegeten. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Het Hart van Weesp

Vanavond is logopediste Anneke Tromp te gast. Bij dementie raken vaak het taalvermogen en het spraakvermogen aangetast. Vanavond een avond over de mogelijkheden die logopedie biedt bij mensen met dementie.

Zaterdag 7 september

Rondvaart over de Vecht

10.00 uur | Steiger 't Helletje

Ook deze zomer vaart hij weer, de Vuurlinie ofwel, de Welkom-in-Weesp-boot. Iedereen kan tot eind september meevaren en genieten van onze Weesper trots, rivier de Vecht. Elke dinsdag, zaterdag en koopzondag. Boeken via www.welkominweesp.nl/rondvaart.

Expositie

14.00 uur | Synagoge Weesp

Maïesta Berckmans exposeert deze editie een fotoserie, Fons Berckmans is audio-engineer en gebruikt voor deze expositie beeld als inspiratiebron. Anita Rademakers werkt als illustrator, cartoonist en grafisch vormgever. Rick Essenberg maakt werken in inkt en aquarel. Martin Berckmans werkt in acryl, inkt, pastelkrijt en linosnede. Livemuziek door Dick van der Maat en Frank Bultmann, bekend van onder andere de swingende klanken van The Radio Town Jazz Band en Dick's Dixie Six. Presentatie bierbrouwerij BEBrew door Peter Bijl en Rick Essenberg. Vrij entree. U bent van harte welkom.

Proeflessen roeien

15.00 uur | Roeivereniging Weesp

Roeien uitproberen? Proeflessen Roeivereniging Weesp op zaterdag 7 en 14 september om 15.00 uur en woensdag 11 september om 19.00 uur. Utrechtseweg 17. Kosten: € 7,- per keer. Opgeven: proefles@rvweesp.nl.

Doorlopende expositie

12.00 uur | Het Lichthuis

Lies op 't Land heeft verwondering over Gods relatie met mensen, de schoonheid van de psalmen en het leven wat God geeft in verschillende doeken weergegeven. De schilderijen zijn nog in de maanden augustus, september en oktober te zien. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.