Afbeelding
Foto: Brian Elings

Zestig stieren

"Hoe vaak denken jullie dat onze koeien worden gemolken?" De kinderen van Buitenschoolse Opvang (BSO) het Zandkasteel uit Hilversum kijken me nieuwsgierig aan. "3x per maand", gokt de een. "Nee joh, 3x per dag", joelt de ander. "Bijna goed", zeg ik. "Wij melken de koeien 2x per dag."

Heerlijk, om de kinderen rond te leiden over onze boerderij. Alles is nieuw, alles is mooi. "Kijk, dat kalfje likt me! Mogen we de varkens aaien? En de hond?"

De Groene Griffioen is onderdeel van Boerderijeducatie Gooi- en Vechtstreek: basisscholen en naschoolse opvang uit de hele regio kunnen bij ons terecht voor een rondleiding en diverse opdrachtjes rondom het thema 'Waar komt ons voedsel vandaan?'. Ook leggen we de leerlingen uit wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van de dieren en gewassen. En zelfs een workshop kaasmaken behoort (vanaf groep 3) tot de mogelijkheden.

"Zeg boerin," wijst een meisje naar onze koeien met hoorns, "je zei net dat jullie maar één stier hebben. Maar ik tel er wel 60!"