De plaatsing van de nieuwe Zwaantjesbrug was onderdeel van de ingrijpende renovatie van de sluis en bruggen in 1977 en 1978.
De plaatsing van de nieuwe Zwaantjesbrug was onderdeel van de ingrijpende renovatie van de sluis en bruggen in 1977 en 1978. André Verheul sr

Klaar voor het Sluis-en-bruggenfeest

WEESP Weesp maakt zich op voor het 42e Sluis-en-bruggenfeest. Een driedaags stadsfeest dat we danken aan de voltooiing van de renovatie van de sluis en de bruggen in 1978.

Om met het slechte nieuws te beginnen: het optreden van Shirma Rouse bij café Toeters en Bellen gaat zaterdag niet door. Ze treedt ook op in Den Bosch en kan niet op tijd in Weesp zijn. Het goede nieuws: ze wordt vervangen door een minstens even goede zangeres: Berget Lewis, een van de Ladies of Soul. Zij treedt zaterdagmiddag op vanaf 14.30 uur.

Het Sluis-en-bruggenfeest begint donderdag (morgen) om 17.00 uur met een optocht voor (verklede) kinderen. Die gaat van de VVV-steiger aan de Hoogstraat naar de Kom van Weesp, waar om 17.45 uur de Waterspelen beginnen. Op de Nieuwstraat en de Nieuwstad is tot 21.00 uur de Verenigingenmarkt, waarna het vast gezellig wordt in de diverse cafés. Op vrijdag en zaterdag zijn er de braderie, kinderspelen, diverse optredens bij de horeca en nog veel meer. De zaterdag begint met een kindervrijmarkt op de Hoogstraat. Vuurwerk sluit het feest zaterdagavond om 22.00 uur af; het wordt afgestoken boven de Vecht en is goed te zien vanaf de Hoogstraat.

Het WeesperNieuws en het team van WeespFoto zorgen tijdens de 'drie dolle dagen' voor een uitgebreid onlinefotoverslag.