Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Sluis

Jan: "Jan Kooper."
Stefan: "Hé Jan, fijne sluis gehad?"
Jan: "Hele rustige sluis. En jij goede sluis?"
Stefan: "Ja, was een happy sluis. Donderdag beetje sluis en vrijdag en zaterdag overdag gesluisd. Het was trouwens schitterend sluisweer dit jaar."
Jan: "Ik kwam donderdagnacht iemand tegen in zekere sluis-staat en die galmde keihard door de straat: 'Leef! Alsof de morgen niet bestaat …!' Die kwam ik dus de dag erna weer tegen. Had niemand hem kunnen waarschuwen dat het sluis-en-bruggen drie dagen duurt, dacht ik nog."
Stefan: "Op de kindermarkt zag ik jongens die een kleine coffeecompagnie hadden, strak georganiseerd. De een afrekenen, de ander koffie maken met opgeschuimde melk. Plus een runner met crossfiets om bij de supermarkt extra melk te halen of koffiecups. Na een uur konden ze de ouders die geld hadden geïnvesteerd al terugbetalen."
Jan: "Ik bedacht trouwens toen ik op mijn bankje aan de Kom zat en ik de brugwachter zich met zijn fiets door de mensenmassa zag wurmen dat die drie dagen ook een beetje een ode zijn aan de bespelers van onze sluis en en bruggen. Volgend jaar een defilé en een aubade voor de brugwachters en havenmeesters, stel ik voor."
Stefan: "En ook mooi dat je zo vaak Cor van der Poel tegenkwam. De man die in 1978 dit cadeau aan de inwoners van Weesp bedacht. Ik zag hem zichtbaar genieten."
Jan: "Ik heb eigenlijk helemaal geen kanttekeningen bij deze editie. Ja, ik moest wel via de Maastunnel om bij mijn vriendin op de Oudegracht te komen en hier en daar een iets te enthousiaste handhaver en wat mij betreft iets te veel standjes met armbandjes en dromenvangers. Maar daar staat tegenover: dit jaar veel verscheidenheid in eten: Thaise hapjes, Surinaamse barra's, Indonesisch, Turks, Italiaans... naast natuurlijk de ambachtelijke patat, poffertjes, paling en verrassend veel kipsaté dit jaar."
Stefan: "Ik had eerlijk gezegd iets te veel kipsaté gegeten. Maar ik vond het mooi - en bij dat vuurwerk krijg je toch een beetje het gevoel dat het het Weesper oud en nieuw is. Deze week begint alles weer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en blijven leven alsof het je laatste dag is."
Jan: "En morgen gezond weer op."
Stefan: "Hou vol!"