Teun van de Keuken komt naar Weesp.
Teun van de Keuken komt naar Weesp.

Teun loodst je langs alle valkuilen in de supermarkt

WEESP Platform Weesp Duurzaam, boekhandel Pezzi Pazzi en Bibliotheek Weesp slaan de handen ineen en halen schrijver en televisiemaker Teun van de Keuken naar Weesp.

Dinsdag 17 september is er een avond met Teun van de Keuken bij Bibliotheek Weesp. Van de Keuken produceert, maakt en presenteert televisieprogramma's en schrijft boeken.

Keuringsdienst van Waarde

Van de Keuken is te zien als presentator van het journalistieke onderzoeksprogramma De Monitor, waarin op basis van tips van klokkenluiders maatschappelijke misstanden worden onderzocht. En in De Keuringsdienst van Waarde biedt hij al seizoenenlang een inkijk in de wondere wereld van de voedselindustrie.

Supermarktsurvivalgids

Van de Keuken komt vertellen over zijn boek de Supermarktsurvivalgids. Hierin voert hij zijn lezers langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt ze waar ze de grootste gevaren kunnen verwachten. Hij leert consumenten van de gebaande paden af te wijken en door de marketingtaal op de verpakkingen heen te prikken zodat ze nooit meer met onzinproducten thuiskomen: geen ambachtelijke fabrieksproducten volgens grootmoeders recept of 'handgekookte' chips uit een industriële ketel.

Kaartverkoop

De lezing is dinsdag 10 september in Bibliotheek Weesp aan de Oudegracht, aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50, leden van de bibliotheek betalen € 10,-. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.bibliotheekgooienmeer.nl. De organisatie van deze avond is een samenwerking tussen Platform Weesp Duurzaam en Boekhandel Pezzi Pazzi.

Bibliotheekgooienmeer.nl