VET Kindercabaret
VET Kindercabaret Foto: Anne van Zantwijk

City start seizoen met weekend vol voorstellingen

Weesp Dit weekend luidt De City of Wesopa het theaterseizoen in met drie mooie voorstellingen. Zaterdagavond is de seizoensopening met BiG Movie GiG. Vrijdagavond speelt cabaretier Remco Veldhuis zijn voorstelling Lang verhaal kort en zondag is er cabaret voor jongeren: Kapot VET.

BiG Movie-GiG is een unieke voorstelling met beelden uit films en tv-series en livemuziek door Bigband BiG GiG. De zeventienkoppige band uit Noord-Holland begeleidt filmfragmenten en televisiebeelden met nu eens spetterende uithalen en dan weer rustiger blaaspartijen. Speciaal voor de voorstelling Movie-GiG versterken twee zangers hun gelederen. James Bond komt voorbij, Jungle Book, Toy Story en de Onedin Line. Spanning, humor, romantiek, kortom een spetterende opening van het theaterseizoen. De voorstelling begint zaterdagavond om 20.30 uur. Entree € 15,- inclusief een drankje.

Veldhuis

Een dag eerder komt cabaretier Remco Veldhuis (zonder Kemper) al naar het theater aan de Herengracht. Hij speelt, voor het eerst in Weesp, een succesreprise met zijn voorstelling Lang Verhaal Kort, alléén bestemd voor de grote zalen. Lang Verhaal Kort, de Bijbel door de ogen van een cabaretier. Hoe vat je de Bijbel, met dagelijks 150.000 verkochte exemplaren nog altijd 's werelds bestseller, samen in een cabaretvoorstelling van anderhalf uur? 'Zie het als een komisch-kritische boekrecensie'. Vrijdag 13 september, aanvang 20.30 uur, een kaartje kost €22,-, inclusief een drankje.

De City start dit seizoen met portemonneeloze voorstellingen. Dat betekent dat bij de toegangsprijs een consumptie is inbegrepen: een drankje in de pauze of, als er geen pauze is, na afloop van de voorstelling.De voorstellingen vrijdag en zaterdag zijn portemonneeloze voorstellingen.

Kapot VET

Ook zondag is er cabaret op de planken van de City, met de jeugdvoorstelling van VET Kindercabaret. Een superleuke jeugdvoorstelling, ook voor jongeren van 14+, aldus programmeur Elle Jansen van het theater. Deze muzikale, bonte energie-boost met knettergekke acts en VETte humor levert hét bewijs dat muziekles niet voor iedereen is weggelegd, dat je ouders niet moeten dabben, dat ze VET vaak ongelijk hebben en dat bedtijd een stom woord is. In een circus-achtige revue jagen Jantijn, Sjamke en Nellerike allerlei dromen na. Kinderen nemen een kijkje achter de schermen bij volwassenen en volwassenen bij de kinderen. Want zeg nou zelf, jij snapt soms toch ook helemaal niets van je ouders?! Zondag 15 september, aanvang 16.00 uur. Toegangsprijs €13,- voor volwassenen, t/m 12 jaar €10,50.


Remco Veldhuis