Taalspellen in de Week van de Alfabetisering

WEESP Deze week is de Week van de Alfabetisering. Daarom houdt Bibliotheek Weesp vandaag (11 september) een Taalspelmiddag.

In de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met organisaties, bedrijven en vrijwilligers in voor een geletterd Nederland. In ons land hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn zij ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven.

Gedurende de campagneweek met het thema 'Durf!' worden de mogelijkheden die er voor laaggeletterden bestaan extra onder de aandacht gebracht. In Weesp gebeurt dat onder meer met een Taalspelmiddag. In de bibliotheek aan de Oudegracht liggen vandaag van 14.30 tot 16.00 uur diverse taalspellen klaar die de vrijwilligers en medewerkers samen met bezoekers gaan spelen. Iedereen is welkom.


Oude Hollandse Waterlinie onderwerp van fotowedstrijd

WEESP Wie maakt de mooiste foto van een van de elf vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie, waaronder Muiden, Naarden en Weesp.

De Stichting Oude Hollandse Waterlinie schrijft de fotowedstrijd uit. De opdracht is simpel: breng mensen in beeld die genieten van de vestingsteden. Dit mag van alles zijn, als de mens maar duidelijk aanwezig is op de foto en de omgeving van de vestingstad zichtbaar.

Denk wel aan de privacywetgeving; op de foto's mogen uitsluitend personen staan die hiervoor toestemming hebben gegeven, waarschuwt de organisatie.

De elf vestingsteden in de Oude Hollandse Waterlinie zijn: Muiden, Naarden, Weesp, Nieuwersluis, Gouda, Woerden, Oudewater, Schoonhoven, Nieuwpoort, Gorinchem en Woudrichem.

De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De winnaar krijgt € 250,- aan waardebonnen. De winnaars krijgen uiterlijk 15 oktober 2019 bericht. Het reglement staat op
www.oudehollandsewaterlinie.nl/activiteiten/fotowedstrijd.