Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.
Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.

Auto verplaatsen

Het was zaterdag en ik werd wakker van de ‘autowekker’. Ik ben een groot voorstander van het fenomeen snoozen, daarom zet ik deze wekker altijd veel eerder dan strikt noodzakelijk. Dat geeft me de tijd om even rustig wakker te worden, eventueel koffie te pakken en vervolgens in bed fijn door alle social media te scrollen. Want ik wil natuurlijk niks missen van de vrijdagavondavonturen van mijn tijdlijn, hashtag-je-weet-toch. En ik moet uiteraard checken hoeveel views mijn instastory van gisteravond heeft tot nu toe, smiley-met-zonnebril-emoji.

Maar goed, de autowekker dus. Dit is precies wat het woord doet vermoeden: de agendamelding die plingt ‘auto verplaatsen’, omdat ik de auto op de Nieuwstraat geparkeerd heb en je daar vanaf 10.00 uur moet betalen. De reden dat ik de auto in eerste instantie niet op een gratis parkeerplek heb gezet is A. omdat er geen plek was en ik na drie rondjes over de Hoogstraat en Oudegracht alle hoop op een vrije parkeerplek was verloren. Of B. omdat ik te lui was om de auto verder dan 100 meter van het huis te parkeren. Het kan ook een combinatie van A. en B. zijn trouwens. Op het moment ben ik de enige thuis die auto mag rijden en dat betekent dat de autoverplaatstaak ook op mijn bordje ligt. Het is natuurlijk ook dankzij mij dat de auto überhaupt verplaatst moet worden.

Fatsoenlijk aankleden en make-up opdoen zijn dingen die op zaterdag niet al te hoog op mijn prio-lijstje staan. Dus al in m’n nopjes met mezelf omdat ik m’n haren had gekamd stapte ik zaterdagochtend in de auto. Een ritje langs de Hoogstraat en Ossenmarkt toonde alleen maar bezette parkeerplaatsen. Oudegracht proberen. Ook vol. Nog een rondje dan maar, misschien is er iemand weggegaan? Negatief. Ik probeerde te bedenken waar ik nog meer gratis zou kunnen parkeren in het centrum. Achter het Vosje is ook een optie! Maar daar bleek ook alles bezet. Mehhh. Weet je wat, ik parkeer de auto wel gewoon op de Nieuwstraat en dan betaal ik wel totdat ik vanmiddag op pad ga.

En zo besteedde ik het eerste deel van mijn zaterdag nogal nutteloos. Tijd voor een parkeervergunning.