Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Overladen

Jan: "Jan Kooper."
Stefan: "Jan, even een vraag: jij als inwoner van de binnenstad, heb jij ook last van zwaar verkeer?
Jan: "Ja, ik weet seismologisch vaak precies hoe laat het is. Bij bevoorradingen, vuilophalen, markt..."
Stefan: "Dan trilt je huisje?"
Jan: "Voelt als een verzakking, maar hoezo?"
Stefan: "Nou, ik werd aangesproken bij de kapper door iemand die zei dat daar iets aan gedaan moet worden en of we dat in de column aan konden halen. Ik zei dat ik er geen last van heb omdat ik niet in de binnenstad woon, maar dat ik het aan jou zou vragen. Heb hem ook gezegd dat we het in deze column eigenlijk over de City of Wesopa willen hebben."
Jan: "Ja, maar hij heeft echt een punt. De binnenstad is eigenlijk veel te kwetsbaar voor zwaar verkeer."
Stefan: "Wat kun je er aan doen?"
Jan: "Ik dacht aan een overlaadplek ergens bij de Nijverheidslaan en dan met kleine elektrische wagens de stad in. Ik ben maar een muzikant, maar dit lijkt me op te lossen."
Stefan: "Oké! We hebben het probleem aangesneden in deze column en dan nu de City of Wesopa!"
Jan: "Jaaaa ! Dat stukje paradijs op aarde voor theater, film, muziek en alles wat zich daartussen beweegt."
Stefan: "En wij, Jan, spelen voor het eerst van ons leven op zondag 20 oktober in dat prachtige theater en we komen niet alleen!!!"
Jan maakt schaamteloos reclame: "Wij nemen de beste pianist van Nederland en ver daarbuiten mee: Hans Vroomans (Metropole Orkest) en het bestbewaarde geheim: Carmen Sars! Zilveren Harpwinnaar en een van de mooiste singer-songwriters. Verder gastoptredens van de legendarische musicalster Rolf Koster en een van de beste acteurs van ons land en nieuwe Weesper: Alfred van den Heuvel. En dan wordt er ook nog licht erotisch gekookt door chef-kok Vity!"
Stefan: "Muziek van jou en Carmen en een muzikale ode aan de man die ons van de middelmaat redde: Ramses Shaffy!"
Jan: "Een onvergelijkbaar programma over de liefde. Kaarten kun je vanaf nu bestellen op de site van de City of Wesopa. Het begint zondag 20 oktober om vier uur en we gaan net zo lang door tot iedereen dronken van de muziek is."
Stefan: "En dan liederlijk het theater verlaat!"
Jan: "Genoeg reclame, ik moet mijn saxofoonpartijen nog instuderen voor het concert met Willeke Alberti, aanstaande zaterdag en zondag in de AFAS. De mooiste liedjes die ze zingt zijn trouwens geschreven door Carmen Sars, maar dit geheel terzijde."
Stefan: "Veel succes dit weekend en tot zondag 20 oktober."
Jan: "Hou vol."
Stefan: "Hou vol."