De wethouder denkt aan 'venstertijden' voor de bevoorrading van winkels.
De wethouder denkt aan 'venstertijden' voor de bevoorrading van winkels. Foto: André Verheul

Vrachtverkeer weren is lastige puzzel

WEESP De gemeenteraad wil zwaar verkeer weren uit de binnenstad van Weesp. Maar een bord 'verboden voor vrachtwagens' komt er voorlopig niet.

Bewoners van de Oudegracht, Nieuwstraat en Achter 't Vosje vroegen onlangs nog eens aandacht voor de vrachtwagens die zorgen voor verkeersonveiligheid, opstoppingen, schade aan stoepen, scheuren in monumentale muren en andere overlast. In onze podcast De Collegekamer legt wethouder Léon de Lange uit waarom hij dat bord 'verboden voor vrachtwagens' niet gewoon neerzet.
"Zo'n bord heeft nogal gevolgen. Het zit 'm hierin dat de route naar de 's-Gravelandseweg door de binnenstad van Weesp loopt. Daar zitten veel agrarische bedrijven en die zijn niet op een andere manier te bereiken." Met andere woorden: als vrachtauto's niet meer door het centrum mogen, kan de melkwagen de melk niet meer ophalen bij de boer. Dus denkt de wethouder aan 'venstertijden' waarmee je het vrachtverkeer beperkt tot één of enkele uren per dag. Ook naar het omdraaien van rijrichtingen wordt gekeken. De Lange wil dat met elkaar in relatie brengen in een 'breed' mobiliteitsplan, maar het kost tijd dat op te stellen.

De podcast is te beluisteren op weespernieuws.nl