Ruim 188 jeugdploegen op de Vecht.
Ruim 188 jeugdploegen op de Vecht. Foto: Ronald Uljee

Molenwedstrijd zorgt voor roeispektakel op de Vecht

WEESP Roeivereniging Weesp verwacht zaterdag 12 oktober ruim 188 jeugdploegen van 22 verenigingen uit het hele land voor de twintigste Molenwedstrijd.

De jeugdwedstrijd over 250, 450 en 1000 meter op de Vecht is al jaren een zeer populair jeugdevenement op roeigebied. Kinderen van 10 tot en met 18 jaar uit het hele land strijden in de skiff en dubbeltwee in diverse categorieën om de medailles. Aan het einde van de dag gaat er één vereniging naar huis met de verenigingsprijs. Alle deelnemers en begeleiders krijgen een leuke verrassing. Roeiers en toeschouwers kunnen bovendien genieten van overheerlijke taarten: de Weesper roeijeugd bakt en verkoopt zelf de taarten; de opbrengst gaat dit jaar naar Jeugdfonds Sport & Cultuur.
De start van de 450 meterwedstrijden vindt plaats ter hoogte van het politiebureau aan de Hoogstraat en de 250 meterwedstrijden naast molen De Vriendschap aan de Utrechtseweg. De 1000 meterwedstrijdstart is aan de overzijde van de roeivereniging, aan de 's-Gravelandseweg. De finish is voor het verenigingsgebouw van Roeivereniging Weesp, dat de hele dag openstaat voor roeiers en publiek. Het belooft spannend te worden, want er roeien steeds twee boten tegen elkaar.

Belangrijke tijden

- Eerste start om 09.30 uur
- Laatste finish rond 16.30 uur
- Prijsuitreiking jongste jeugd circa 12.00 uur
- Prijsuitreiking oudere jeugd circa 15 minuten na de laatste finish