Boy in de Food100

Uit ruim 400 aanmeldingen heeft de jury van de Food100 afgelopen week de 100 meest inspirerende voedselveranderaars bekendgemaakt. En net als vorig jaar staat de naam van onze boer Boy ertussen! Een hele eer, want zoals de jury zegt, hebben alle personen op de lijst op een bijzondere en eigen manier hun bijdrage geleverd aan een beter voedselsysteem.

De kandidaten werden beoordeeld op daadkracht, innovatie en de manier waarop ze omgaan met People, Planet en Profit. Tot slot is ook gekeken naar hoe ze hun kennis en ervaringen met de consument delen.

De prijs, een beeldje met het logo van Food100, is hetzelfde als vorig jaar en voelt vooral symbolisch. "Het is een erkenning van het werk dat we hier op De Groene Griffioen doen. Als biologische boerderij proberen we het publiek te laten zien hoe je in harmonie met de natuur, met de kringloop als uitgangspunt, goed en duurzaam voedsel kunt maken. Het is fijn dat een vakjury dit ziet en je een leider noemt, dat geeft een boost voor de toekomst", aldus Boy.