Stefan Stasse (op de achtergrond) noemt zangeres en tekstschrijfster Carmen Sars 'het best bewaarde geheim van Nederland'.
Stefan Stasse (op de achtergrond) noemt zangeres en tekstschrijfster Carmen Sars 'het best bewaarde geheim van Nederland'. Foto's Femke Berkhout

Aangeraakt door alles wat de liefde brengt

Een gezelschap top-
artiesten, de meeste nog uit Weesp ook, bracht in de City of Wesopa een ode aan de liefde. Johan de Jong doet verslag.

WEESP De zaal van de City of Wesopa was omgetoverd tot een sfeervolle club. Presentator Stefan Stasse belooft de ruim honderd aanwezigen dat eenieder zal worden aangeraakt door liefde en dronken zal worden van muziek.

Je kunt van minder goede muzikanten onder invloed raken: Hans Vroomans, de wereldpianist die de avond ervoor nog Armin van Buren begeleidde, Carmen Sars, zangeres, tekstschrijfster en het kloppend hart van de voorstelling, Jan Kooper, veelgevraagd saxofonist voor wie in deze thuiswedstrijd niets van zijn kunnen onderbelicht blijft. Met zijn prettige radiostem verbond Stefan Stasse het publiek met de muziek via ontroerende teksten over zijn jongenstijd en Ramses Shaffy. De zanger/levenskunstenaar vormde de rode draad van de voorstelling. Zanger en acteur Alfred van den Heuvel, sinds kort ook in Weesp woonachtig, vertelde de anekdote dat in een sombere Amsterdamse nacht Ramses voor hem opdook. Ramses riep Alfred toe: als jij eens ophoudt met voor het leven te zorgen, dan gaat het leven wel voor jou zorgen. Een prachtige vertolking van het Shaffy-nummer Mama Mokum volgde. Behalve door muziek en verhalen werd het publiek aangeraakt door de liefde voor wijn en spijzen. Chef verwennerij Vity Veltman bracht drie amuses binnen. Met de door Hans Hoenderdos geselecteerde wijnen ontstond een gelukzalige combinatie. Gelukkig hoefde niet iedereen de oesterkus in praktijk te brengen om toch van de bijpassende Picpoul de Pinet te kunnen genieten. Nog meer Weesp (en ver daarbuiten): Rolf Koster, musicalster, verhoogde met zijn prachtige stem het niveau nog verder toen hij Carmens lied Als twee vrienden vertolkte. Aangeraakt door de schakeringen die de liefde heeft, verliet het publiek Club Wesopa, ietsje minder nuchter dan bij binnenkomst. Als echte soulmates. Voor wie het miste: goede kans op een herhaling bij de cd-presentatie in het voorjaar.

Indrukwekkende vertolking door Rolf Koster.
Alfred van den Heuvel zingt een tekst van Carmen Sars.