Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en socialmediajunk. 'Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.' Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.
Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en socialmediajunk. 'Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.' Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.

Gerard

De grootste rocker van Nederland, Barry Hay – je weet wel, die met zijn gouden oorbel in de Twilight Zone stapt – woont op Curaçao met acht chihuahua’s. Deze ontdekking deed ik zaterdagavond tijdens het tv-programma 'Mindf*ck'. Acht chihuahua’s?! Mijn hemel. Bij Barry-'sex, drugs and rock-'n-roll'-Hay stelde ik me op z’n minst een paar gruwelijk valse rottweilers voor, eventueel aangevuld met wat boa constrictors en een krokodil. Maar geen chihuahua’s. Over mindfuck gesproken.

Maar dierenliefde gaat verder dan stereotypen. Dus Barry laat zonder schaamte en vol liefde zijn acht ratten euhhh chihuahua’s uit op de Antillen. Gewoon in zijn leren broek met pythonprint laarzen. Eén-nul voor Barry.

Bij ons logeert op dit moment ‘de Gerard Joling onder de honden’. Superlief beest hoor, echt. Blaffen kan-ie niet, hij kan alleen een hoog pieptoontje produceren, net als Geer. De helft van de tijd heeft onze Gerard Joling er ‘de kracht niet meer voor’ en ligt hij languit op de bank. Op de beste plek uiteraard, want Gerard is een prinsesje. En net nog dacht de hond dat hij een Ticket to the Tropics had, want hij nam de benen. Wij erachteraan - blinde paniek, je kunt je er iets bij voorstellen. Na kilometers achter dat loeder aangerend te hebben, vingen we hem weer. Wij boos, Geer vond het om te gieren. Maar het beste komt nog: onze logeerhond heeft een eigen Instagramaccount. Hoe Gerard Joling wil je het hebben?

Het is geen chihuahua, onze Gerard Joling. Maar het is qua looks ook geen hond die bij ons past. Hij is veel te mooi en te fotomodel-achtig. Ik kan me op dit punt goed inleven in Barry Hay met z’n chihuahua’s.

Maar dierenliefde gaat verder dan stereotypen. Zonder schaamte laat ik mijn modeaccessoire euhhh logeerhond Gerard Joling uit. Sterker nog: ik pas me volledig aan en trek zelfs m’n zebra-onesie aan tijdens het uitlaten. Gerard vindt het enig. En als je ons ziet wandelen over de Hoogstraat en ik heb m’n iPhone voor m’n neus: zwaai dan maar even. Want grote kans dat ik op dat moment een instastory aan het maken ben. Voor mezelf, of voor Gerard.


Barry -rock-n-roll- Hay met achtchihuahua’s?! Mijn hemel.