Eerst rustig en droog, het weekeinde wisselvallig

Oktober lijkt deze week eindelijk uitgeregend, maar nog niet volledig. Een hogedrukzone brengt enkele droge dagen. Zaterdag passeert een front van een depressie met kans op regen en meer wind. Daarachter draait een nieuw hogedrukgebied de kraan weer dicht. De ligging ervan ten noorden van de Britse eilanden zorgt dan wel voor een koude noordwestelijke stroming.

Donderdag en vrijdag

Donderdag bepalen wolkenvelden het weer. Er is zeker ook kans op wat zonneschijn. Het is droog. Bij een matige wind tussen en zuid en zuidwest loopt de temperatuur op tot 18 à 19°C. Vrijdag trekt de zuidwestenwind iets aan. Er is vrij veel bewolking. Soms kan het opklaren. Lokaal kan het later wat licht regenen. De maximumtemperatuur is met 15 à 16°C iets lager.

Het weekeinde

In de nacht naar zaterdag kan het enige tijd regenen. In de ochtend kan er nog een bui vallen. Er staat een matige tot krachtige zuidwestenwind. Met circa 13°C in de middag is het minder zacht. Zondag ruimt de wind naar noordwest. De zon schijnt nu en dan. Het is vrijwel droog, maar een enkele bui is nog mogelijk. Met 11°C als maximum daalt de temperatuur verder.

Weetje

Het langjarig gemiddelde maximum voor eind oktober bedraagt 13°C. Met 18 à 19°C is het donderdag de 24e dan ook zeer zacht oktoberweer. Het dagrecord voor 24 oktober bedraagt 19.4°C in 1995. Eind oktober kan het soms nog meer dan 20°C worden. Op 22 oktober 2006 werd het 22.1°C. De laatste datum in het jaar met > 20°C was 30 oktober 2005 met 21.1°C.