‘Mijn bijzonder rare week met Tess’ is een echte familiefilm.
‘Mijn bijzonder rare week met Tess’ is een echte familiefilm.

Boek&Filmfestival met cineasten, art-
directors en auteurs

WEESP Jong en oud kan zondag 27 oktober in Weesp allerlei films gaan zien die naar een boek zijn gemaakt. Het initiatief is genomen door theater City of Wesopa in samenwerking met de bibliotheek en boekwinkel Pezzi Pazzi.

In de bibliotheek en in de twee zalen van de City of Wesopa worden vanaf 10.30 uur boekverfilmingen getoond en toegelicht. Weesper schrijvers introduceren de films en beantwoorden vragen na afloop. Lars Boom is bij de film Mijn bijzonder rare week met Tess, een echte familiefilm over een jongen die voor het eerst verliefd wordt, naar het boek van Anna Woltz.

Rindert Kromhout introduceert The Hours. Hij is een echte Virginia Woolf-fan en is zelf ook benieuwd of de film aan het boek kan tippen. En bij de film De vierde man komt Harry Ammerlaan, setdresser bij die film en aanwezig bij alle opnamen, vertellen over het tot stand komen van deze mysteriefilm. Gerard Reve schreef het gelijknamige boek.

In de bibliotheek draait om 10.30 uur de film Foeksia de miniheks en Harry Ammerlaan, artdirector, is hierbij aanwezig met tekeningen van diverse ontwerpen voor die film. Foeksia is een familiefilm naar het boek van Paul van Loon. Aan het eind van de middag draait in de grote zaal van de City of Wesopa Niemand in de stad’. Het boek van Philip Huf vertelt het wel en wee van een groep studenten. De film van Michel van Erp werd geroemd en kreeg veel nominaties. Cineast Eric Wobma verzorgt een introductie.

Na de eerste film kunnen bezoekers lunchen en napraten bij Café Restaurant Aaltje en na de laatste film is er vanaf vijf uur een borrel en muziek in de City of Wesopa. Tickets zijn verkrijgbaar via wesopa.nl.