Radio Weesp definitief uit de lucht

WEESP Na ruim 35 jaar komt er een einde aan Radio Weesp. Het bestuur van de Stichting Lokale Omroep Weesp, zoals de zender officieel heet, heeft besloten niet verder te gaan. Vanaf 1 december is het stil op de 106.5FM. Ook de kabelkrant stopt.

Radio Weesp draait geheel op vrijwilligers en daarvan komt de omroep er al langere tijd veel tekort. Nieuwe aanwas was er nauwelijks. Dat betekende dat steeds meer programma's ophielden te bestaan zonder dat er iets voor terugkwam. Het tij keren is niet gelukt, laat het bestuur weten. Jonge mensen hebben vandaag de dag andere mogelijkheden om met media aan de gang te gaan en sluiten zich niet meer aan bij een lokale omroep. Het uitzicht op de gemeentefusie is voor het omroepbestuur nog een reden om verdere inspanningen te staken: dan zou Radio Weesp sowieso moeten opgaan in de Amsterdamse lokale omroep Salto.
Ook de Kabelkrant Weesp (de laatste jaren bekend als WeesperNieuwsTV) stopt. Deze beeldkrant op Ziggo kanaal 36 maakt deel uit van de lokale omroep.

WeesperNieuws blijft

De redactie van het WeesperNieuws was jarenlang de nieuwsleverancier voor Radio en Kabelkrant Weesp. Het stoppen van de omroep heeft geen gevolgen voor deze krant. Het WeesperNieuws blijft dan ook gewoon verschijnen, op papier en online.

7