Fons Boer speelt in Plofhuis 7 'Mijn vader Rembrandt'.
Fons Boer speelt in Plofhuis 7 'Mijn vader Rembrandt'.

Rembrandtjaar in Weesp met lezing en verteltheater

WEESP In de herfst van het Rembrandtjaar zetten Bibliotheek Weesp en Plofhuis 7 dé Hollandse meester van de Gouden Eeuw in de schijnwerpers.

De bibliotheek houdt donderdag 7 november een thema-ochtend over Rembrandt. Kunsthistorica Diana Kostman neemt haar toehoorders mee langs zijn wonderlijke levensloop. Zij zal hierbij ingaan op de roem van de kunstenaar in de jaren dertig van de 17e eeuw in Amsterdam. Maar ook aan bod komt de vraag waarom Rembrandt in zijn late jaren als een te traditioneel schilder werd gezien, terwijl hij tegenwoordig als een vooruitstrevend kunstenaar wordt bestempeld.

En een beetje Monet
Na de pauze behandelt Kostman een ander onderwerp: de sprookjesachtige tuinen van Monet in Giverny. Dit is naar aanleiding van de Monet-expositie in het Kunst Museum (voorheen het Gemeente Museum) in Den Haag. De gecombineerde thema-ochtend is van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is welkom, ook niet-leden. De entree is gratis.

'Mijn vader Rembrandt'
Plofhuis 7 bij Fort Uitermeer besteedt met een vertelvoorstelling aandacht aan het Rembrandtjaar. Mijn vader Rembrandt wordt dinsdag 12 november opgevoerd door Fons Boer en Jelke Smit. In deze voorstelling kijkt het publiek door de ogen van Rembrandts zoon Titus achter het gordijn van het Theater Rembrandt: het doek is neergelaten, de openbare voorstelling is ten einde, wat overblijft zijn een vader en een zoon in het dagelijks leven. De vertelvoorstelling is als een schildering met woorden in licht en donker over een man die vele gezichten had. Het bevat verhalen, muziek en liederen. Kaarten voor Mijn vader Rembrandt kosten € 10,- per stuk en kunnen worden besteld via kaartverkoop@plofhuis7.nl of op de avond zelf worden gekocht bij de ingang.