Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Mooie dingen

Jan: "Jan Koooooooperrrrr..."
Stefan: "Met Stefan. Wat klink jij vrolijk."
Jan: "Ja, ik zie alleen maar mooie dingen in Weesp. Prachtige planten op de rotonde, heb laatst gewoon drie keer voor de lol een rondje gereden. En die Allee van Allure is toch echt schitterend! Is het jou weleens opgevallen dat als je Weesp uit rijdt, richting de A1, er rechts in het weiland altijd een heel groot paard staat. Met daarnaast een heel klein paardje."
Stefan: "Wat mooi Jan."
Jan: "En is het je opgevallen dat heel Weesp wordt volgehangen met lampjes. Schitterend gezicht. Stoere mannen met een hoogwerker werken tot diep in de nacht door als ridders op stalen draken. Af en toe zie je hun mobiele telefoon in de zaklampstand bijschijnen en de volgende ochtend hangt het. Prachtig!"
Stefan: "Mooi hoor."
Jan: "En binnenkort in Weesp ons eigen documentairefestival, het Widfa. Cultuur, dat is wat we nodig hebben, in welke vorm dan ook! En jij? Hoe gaat het met jou?"
Stefan: "Ook goed. Ik heb gisteren een boek gelezen. De moraal van het verhaal: de mens is aangeleerd te denken dat als je het dunne laagje beschaving weghaalt we van nature slecht zijn, terwijl de meeste mensen eigenlijk gewoon heel aardig zijn. Alleen: we fixeren ons steeds vaker op korte nieuwsbulletins en slechte verhalen via social media. Maar dat is niet de hele werkelijkheid, dat is gewoon slechts nieuws. Heb jij dat boek toevallig ook gelezen? Het heet De meeste mensen deugen van Rutger Bergman."
Jan: "Nee, maar die ga ik nu zeker even halen in die prachtige boekhandel tegenover die heerlijke bakker."
Stefan: "Jan, gaat het echt wel goed met je?"
Jan: "Jazeker."
Stefan: "En dat hele gezwartepiet in Weesp, heb je daar nog iets positiefs over te melden?"
Jan: "Iedereen moet vinden wat hij vindt."
Stefan: "En jij? Wat vind jij?"
Jan: "Ikzelf geloof al geruime tijd niet meer in zwarte piet."
Stefan: "Tot zondag bij de Widfa."
Jan: "In het plofhuis, Stefan!"
Stefan: "Hou vol, Jan."
Jan: "Hou vol."