Oscar Gillissen in zijn werkplaats van Gillissen Ontwerp&Realisatie.
Oscar Gillissen in zijn werkplaats van Gillissen Ontwerp&Realisatie. Foto: André Verheul

Gillissen Ontwerp maakt exclusieve stalen interieurproducten op maat

WEESP Op zoek naar exclusieve en op maat gemaakte interieurproducten van écht staal? Gillissen Ontwerp is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van stalen deuren, trappen, trapleuningen en balustrades.

Eigenaar Oscar Gillissen (29) heeft sinds twee jaar zijn eigen bedrijf. "Ik heb hbo gestudeerd en heb bij drie bedrijven als tekenaar/ingenieur gewerkt. Bij één bedrijf maakte ik tekeningen voor stalen deuren en dacht: dit wil ik voor mezelf gaan doen, en ook de ontwerpen maken. In die periode heb ik mijn woning in Weesp verbouwd en een stalen deur met glas en trap ontworpen en gemaakt. Mijn neef kwam langs en was zo enthousiast dat hij vroeg of ik twee deuren voor hem wilde maken. Na mijn neef vroegen zijn overburen en een vriend of ik dit ook voor hen kon doen. En zo is het balletje gaan rollen. Ik heb toen een werkplaats gehuurd aan de Rijnkade en sinds 1 januari zit ik met mijn eigen bedrijf drie deuren verder."
"Wat ik mooi vind aan mijn werk is het contact met klanten, het ontwerpen, het maken en indien nodig het plaatsen van het op maat gemaakte product. Als klanten bij me langskomen, gaan we in gesprek over wat ze precies willen. In de showroom kunnen ze stalen deuren van verschillende ontwerpen zien. Daarna maak ik de tekening en als dat akkoord is, ga ik in mijn werkplaats aan het werk om het product te maken. Ook kan ik langskomen bij particulieren of bedrijven om advies te geven over bijvoorbeeld een kleine of grote stalen deur, schuifdeur of draaideur. Voor een winkel heb ik de stalen trap, trapleuningen en balustrade ontworpen en gemaakt. Als je bijvoorbeeld voor een stalen trap kiest, kan dat gemaakt worden met stalen of houten tredes. Voor een andere klant ben ik bezig met een scheidingskast met houten planken met ruimte voor televisie en kleding en ik ben aan het werk in de Laurentiuskerk. In samenwerking met de architect heb ik alle stalen binnenkozijnen voor de kerk ontworpen en geplaatst en bij de yogaruimte heb ik twee hele grote toogkozijnen gemaakt. De producten die ik maak, bestaan voor het grootste gedeelte uit matzwart gepoedercoat staal, maar uiteraard zijn alle kleuren mogelijk. Elk ontwerp is bespreekbaar en op mijn social media en gillissenontwerp.nl staan een aantal projecten die ik ontworpen en gemaakt heb."
"Wat ik ook belangrijk vind, is de service. Moet de oude deur weggehaald worden dan kan het voorkomen dat de muur bijgewerkt moet worden. Ik regel dan een stukadoor zodat alles er perfect uitziet. En als er een probleem is, probeer ik dezelfde dag langs te komen om het op te lossen. Zaterdag presenteer ik mijn bedrijf om 15.00 uur op RTL4 in het tv-programma ‘Wooninspiraties'."
Gillissen Ontwerp, Rijnkade 154, Weesp, 06-507 32 852, info@gillissenontwerp.nl. Meer informatie op www.gillissenontwerp.nl.