Gezelligheid kent geen tijd bij de jubilerende Badminton Club Weesp.
Gezelligheid kent geen tijd bij de jubilerende Badminton Club Weesp. Foto: BCW

50-jarig jubileumfeest Badminton Club Weesp

WEESP Badminton Club Weesp (BCW) vierde vrijdag het 50-jarig bestaan met een jubileumfeest voor (oud-)leden. Het werd een drukbezochte avond vol mooie verhalen en herinneringen, gezelligheid en foto's van vroeger.

Het jubileum begon met een clinic voor de competitiespelende jeugd. Niemand minder dan Elisa Piek, die net als haar zus Selena op internationaal niveau speelt, kwam deze clinic geven. Ze maakte er een leuk en sportief feestje van voor de jeugd, bekroond met het uitdelen van echte Piek-shirtjes. Ook was er badminton met visuele effecten voor de andere jeugdspelers. In de versierde bar Olympus barstte daarna het feest los waarbij (oud-)spelers, van het eerste uur tot en met nu, elkaar ontmoetten. In de hal stond een groot welkomstbord waarin foto’s van vroeger waren verwerkt. Binnen was er ook nog een groot scherm met een prachtige verzameling oude en nieuwe foto’s en filmpjes. "Mede door de grote opkomst kunnen we terugkijken op een prachtig feest", meldt Colette Couwenhoven.

Op WeesperNieuws Extra duiken we verder in de historie van de BCW aan de hand van oude clubbladen, foto's en verhalen die rondgaan binnen de familie van BCW-oprichters Wien en Loes Philips.