High tea en loterij in Ons Backhuys voor Home of Hope in Kaapstad

WEESP Dory Heuseveldt en Daphne en Doris van Ons Backhuys houden aanstaande zondag een high tea voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika.

De opbrengst komt geheel ten goede aan Home of Hope in Kaapstad. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met FAS (Foetaal Alcohol Syndroom). Dory Heuseveld is al langer actief voor deze stichting. Als ze in Weesp is, zoekt ze naar manieren om geld voor haar projecten bijeen te krijgen, maar ze is ook geregeld voor langere tijd in Kaapstad waar ze met de FAS-kinderen werkt en haar handen uit de mouwen steekt om de projecten van de grond te krijgen.

Toekomst bieden
Kinderen met FAS hebben hersenen die niet volgroeid zijn door alcohol- en/of drugsgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap. Hierdoor zijn permanente mentale en fysieke beperkingen ontstaan. De Weespse probeert namens Home of Hope deze kinderen een toekomst te bieden door te werken aan hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Heuseveld is ambulant ondersteuner bij Sherpa en heeft hierdoor ook op het professionele vlak veel ervaring op het gebied van het op weg helpen van mensen.

Deelname aan de high tea van aanstaande zondag (10 november van 12.00 tot 15.00 uur) kost € 25,- per persoon. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, zie onsbackhuysweesp.nl. Er is die middag ook een grote loterij met mooie prijzen van Weesper winkeliers. Loten hiervoor zijn op de dag zelf te koop voor drie euro per stuk.