Op donderdag staat een film over Diego Maradona op het programma.
Op donderdag staat een film over Diego Maradona op het programma.

Tweede editie Sportfilm Festival

WEESP Net als vorig jaar is het tweede weekend van november in de City of Wesopa het Sportfilm Festival.

Het Sportfilm Festival biedt veel mooie films en documentaires. Over tennis, voetbal en wielrennen, maar ook over relatief onbekende sporten als paardenraces en ritmische gymnastiek. De films en docu's staan centraal, maar er is altijd iets extra’s, zoals een leuke introductie, een nagesprek of er zit een act of muziek bij.

Het Sportfilm Festival begint woensdag 6 november met de City Sportquiz onder leiding van René van Veen. Arend Edel is bekend van het cabarettrio Niet schieten! In zijn vrije tijd is hij echter een verwoed sportfotograaf. Van hem is tijdens het Sportfilm Festival een expositie te zien met vooral foto's van hockeyers. Zaterdagavond tonen elf bekende Weespers hun favoriete sportfragment en vertellen waarom ze hiervoor hebben gekozen. Aansluitend is er een talkshow waarbij in elk geval Diederik de Boorder (bondscoach roeien) en Marcel van Wees (triatleet, recent deelnemer aan Ironman Hawaï) hun verhaal vertellen.

Onderdeel van het programma zijn drie speelfilms (de rest is vooral documentaires): Le Grand Bain (synchroonzwemmen voor oudere mannen), The Happiest Life Of Oli Maki (boksen) en Pawn Sacrifice (schaken, over de legendarische tweestrijd vol conflicten tussen Boris Spasski en Bobby Fischer). Iedereen die zijn naam en adres mailt naar info@wesopa.nl maakt kans op twee vrijkaarten voor een avond waarop een van deze films wordt vertoond.

De tweede editie van het Sportfilm Festival is van 6 tot en met 9 november. Voor toegangsprijzen en het bestellen van tickets zie www.wesopa.nl/events.