Spectaculaire intocht zonder paard

WEESP Hij komt, hij komt! Zaterdag arriveert de lieve goede sint in Weesp. Van de aankomst via de Vecht en de intocht door het centrum wordt door het intochtcomité weer een groot spektakel gemaakt. Duizenden kinderen en hun ouders worden verwacht.

Musicalster en Weesper Rolf Koster presenteert de intocht vanaf de kade. Het voorprogramma begint om 11.30 uur, de aankomst van de Sanne Sophia wordt rond 12.00 uur verwacht. De burgemeester zal Sinterklaas welkom heten, waarna er een vrolijke en muzikale optocht door het centrum volgt volgens de route Achteromstraat, Hoogstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, via de Slijkstraat terug naar de Hoogstraat, Herengracht, Zwaantjesbrug, Oudegracht, Grote Plein. Sinterklaas gaat niet te paard. Vorig jaar ook al niet en dat beviel best goed. Als het droog blijft, is er na de balkonscène op het stadhuis nog de gelegenheid om Sinterklaas op het Grote Plein even de hand te schudden en een tekening te geven.
De organisatie ging niet zonder slag of stoot. De zwartepietendiscussie was eerder dit jaar aanleiding voor een dialoog tussen comité, gemeente, scholen en andere betrokkenen. Daarbij kwam de wens naar voren om (vanaf volgend jaar) over te stappen op roetveegpieten. Voorzitter André Groenendaal van het intochtcomité staat daar niet voor open en wilde zich na de komende intocht beraden. Maar dat wacht hij niet af; hij stapte vorige week al op. Binnen het comité lijkt meer draagvlak voor een roetveegpiet te komen.