Het toernooi vindt plaats in het Lichthuis.
Het toernooi vindt plaats in het Lichthuis. Foto: Marieke van Veen

WSC maakt zich op voor het Open Kampioenschap

WEESP De Weesper Schaakclub maakt zich op voor het 41e Open Kampioenschap van de Stad Weesp, op zaterdag 7 december in het Lichthuis. Inschrijven kan nog.

Er worden zeven ronden gespeeld, gebaseerd op het Zwitsers systeem. Per ronde heeft men 25 minuten denktijd per persoon. Het prijzenpakket bestaat uit drie hoofdprijzen en vele extra prijzen. De hoofdprijzen zijn geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro.

Er kunnen tachtig schakers meedoen. Aanmelden kan tot 2 december door 8 euro over te maken op NL67 RABO 0157086178 ten name van Weesper Schaakclub te Weesp. Digitale aanmeldingen via de website www.weesperschaakclub.nl gelden alleen als deze zijn bevestigd middels overmaking van 8 euro. Na 2 december kan men zich telefonisch aanmelden bij André Ottenhoff, 06 - 20 368188, of via een mail naar weesperschaakclub@xs4all.nl. In dat geval bedraagt het inschrijfgeld 10 euro, te voldoen op de dag zelf aan de zaal. Inschrijving is ook mogelijk aan de zaal tot 09.30 uur, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. Voor indeling in de eerste ronde dient men zich vóór 9.45 uur aanwezig te melden. Het toernooi is van 10.00 uur tot 17.00 uur, in het Lichthuis aan het Waagplein 10. Roken is in deze zaal is niet toegestaan. De winnaar van het toernooi mag zich een jaar lang Kampioen van de Stad Weesp noemen.

Vorig jaar was Fred Slingerland uit Leiden de winnaar. Hij bleef ongeslagen met 7 uit 7. De tweede plaats was voor Cisar Becx uit Tilburg met 6 uit 7. De derde plaats werd gedeeld door Manasvita Basa uit Almere en Onno Elgersma uit Aalsmeer. Beste Weesper werd Nico Louter op de 9e plaats met 5 uit 7. Beste WSC'er was Michiel Harmsen op de 7e plaats met eveneens 5 uit 7.