De Kom van Weesp in feestelijke sfeer. De bomen zijn om en om verlicht.
De Kom van Weesp in feestelijke sfeer. De bomen zijn om en om verlicht. Foto: André Verheul

Feestelijke verlichting in het centrum

WEESP Het centrum van Weesp staat weer prachtig in de lichtjes. Vele uren aan voorbereiding gingen eraan vooraf. In totaal hangt er zes kilometer aan nieuwe lampjes, meldt Nordin Heus van Avontuur Avontuur-BlachereNL, het bureau dat bij de uitvoering betrokken is.

Dagenlang hebben medewerkers vanuit hoogwerkers de lampjes in de bomen rond de Kom en langs de gracht gevlochten. Ze zijn niet lukraak aan de takken gebonden, maar met speciale bevestigingsmaterialen aangebracht zodat de takken niet beschadigen. In de winkelstraten hangen weer andere lampjes. De verlichting is van de allerzuinigste led-soort, waarmee kritische vragen over energie en klimaat hierover, onder meer van een bezorgd raadslid, in de kiem zijn gesmoord.

De verlichting is een opdracht van Weesp Centraal die de gelden van de reclamebelasting beheert. Ook winkeliersvereniging WDO en Weesp Marketing zijn bij de verlichting betrokken. Alle betrokkenen vierden de ontsteking van de verlichting al op 8 november tijdens een zogeheten 'Switch-On'. Wethouder Léon de Lange is blij met de verlichting. "Zo kunnen we ook in de donkere dagen volop genieten van de schoonheid van Weesp", zei hij bij die Switch-On.