Na haar optreden sprak iedereen over Sophia.
Na haar optreden sprak iedereen over Sophia. Beeld: The Voice/RTL 4

Die stem en die gitaar, Sophia maakt grote indruk in The Voice

WEESP Nadat de 17-jarige Sophia Kruithof uit Weesp de eerste regel Starry, starry night van het lied Vincent had gezongen, wist Anouk al genoeg: ze drukte op de knop en draaide haar stoel. Twee regels later waren alle juryleden van het tv-programma The Voice gedraaid voor het zangtalent van de Weespse.

Met haar vertolking van de klassieker van Don McClean uit 1971, waarbij ze zichzelf begeleidde op gitaar, blies Sophia de jury omver. "Jij bent gewoon het perfecte voorbeeld van iemand die alleen een stem en een gitaar nodig heeft. En de rest van de wereld vergeten we allemaal in één klap’’, zei Waylon. Lil' Kleine dichtte Sophia al een finaleplaats toe. Ali B vond Sophia "niet van deze planeet" en nodigde Sophia uit ook nog een zelfgeschreven liedje te zingen. Dat werd Alaska, een liedje dat ze in Weesp ook tijdens het Vechtstede Theater zong.

Anouk, nooit scheutig met complimenten, genoot zichtbaar. "Belachelijk goed. Wat een prachtige stem. Dit was geen blind audition, maar een optreden." Sophia koos Anouk als haar coach voor het vervolg van The Voice.

Vincent

In het liedje Vincent, over Vincent van Gogh, zat een boodschap, zo vertelde Sophia in het introductiefilmpje. "Van Gogh zei altijd dat hij heel erg van zijn schilderijen hield, maar zijn schilderijen niet van hem. En ik vind het liedje gewoon een hele mooie ode aan alle kunstenaars die hun eigen succes niet hebben mogen meemaken. En die eigenlijk dood zijn gegaan met het idee dat ze een soort mislukkeling waren. Maar nu hangen zijn schilderijen over de hele wereld en is-ie supersuccesvol.’’ Sophia heeft haar gitaar de naam Vincent gegeven. Na de uitzending ging de teller van Sophia's Instagramaccount door het dak.