Afbeelding
Foto: Pixabay

Sociale Zaken over naar Amsterdam

WEESP Vanaf 1 januari wordt het beleid voor sociale zaken van de gemeente Amsterdam ook in Weesp ingevoerd. Dat betekent niet dat alles meteen anders wordt.

Vooruitlopend op de fusie tussen beide gemeenten verandert het beleid voor sociale zaken als eerste. Dat heeft de gemeenteraad van Weesp unaniem besloten op 6 november. Een hoop zaken, zoals de uitbetaling van de uitkeringen en de betaaldatum, blijven precies hetzelfde. Verder kleven er volgens verantwoordelijk wethouder Maarten Miner vooral voordelen aan. "De meeste voorzieningen in Amsterdam zijn gewoon beter dan in Weesp. Dat komt door de schaalgrootte. Het gaat om een kwetsbare groep waar we goed voor willen zorgen. Daarom zijn er overgangsregelingen.”

Weespers met een klein inkomen kunnen in de loop van 2020 van de Stadspas van Amsterdam gebruikmaken. Dat biedt allerlei voordelen. Niet alle regels in Amsterdam zijn beter voor Weespers. Omdat veel Weespers gebruikmaken van verschillende voorzieningen is het niet mogelijk van tevoren voor iedereen te bepalen wat de gevolgen precies zijn. Wanneer op individueel niveau blijkt dat het totaalpakket van maatregelen ongunstig uitpakt, is maatwerk mogelijk. Op het gebied van de collectieve zorgverzekering is het beleid van Weesp nu ruimer: beschikbaar tot 130% van het wettelijk sociaal minimum. Vanaf 2021 wordt dat tot 120% van het wettelijk sociaal minimum. Alle informatie over de veranderingen is te vinden op:

www.weesp.nl/beleidsocialezaken