Vanaf vrijdag meest droog, geleidelijk kouder

November is vrij kil verlopen, maar in deze laatste fase van de maand wordt het zacht, dankzij de voormalige tropische storm Sebastian die woensdag en donderdag met regen en met een stevige zuidwester passeert. Nadien bouwt zich boven de Britse eilanden een zone van hoge luchtdruk op. Met een noordelijke stroming wordt het dan in polaire lucht tijdelijk kouder.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is er nog in het algemeen veel bewolking,. Er vallen enkele buien. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige wind tussen zuidwest en west. Het wordt circa 10°C. Vrijdag verandert het weerbeeld. Er is eerst nog kans op een lokale bui, maar nadien blijft het meest droog. Nu en dan schijnt de zon. Bij een matige noordwestenwind wordt het 7 à 8°C.

Het weekeinde

In het weekeinde is het droog met op zaterdag zonnige perioden. Ook zondag kan de zon schijnen, maar in de nacht kan mist of laaghangende bewolking ontstaan. Niet overal lost die bewolking overdag op. Vooral in de nacht naar zondag vriest het licht (tot -3°C). Zaterdag overdag wordt het 6°C, zondag 4°C. Er staat een matige wind tussen noord en noordoost.

Weetje

Met een gemiddelde temperatuur van 6.5°C, tegen 6.7°C normaal, is deze november thermisch gezien niet opvallend. Er kwamen 5 nachten voor met lichte vorst, wat ook normaal is. In 2000 en 2006 moesten we tot ver in december wachten op de eerste nacht met vorst. November 2010 eindigde daarentegen met 3 ijsdagen, waarbij het ook overdag bleef vriezen.