Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Eindejaarsblues

Stefan: "Stefan."
Jan: "Heee hoe gaat het, heb je al de eindejaarsblues?"
Stefan: "Ja sinds vandaag. Ik mag zo een griepprik halen. Gratis want ik heb de leeftijd en ik wil niet de leeftijd hebben maar wel die prik dus ik ga zo. Misschien wel 'all the way' met de plusbus. En jij ?"
Jan: "Ik heb nog niet de leeftijd maar wel astma dus ik haal hem ook."
Stefan: "Fijn dat schept een band. En de eindejaarsblues, daar ga ik dit jaar gewoon van genieten."
Jan: "Ik ook, en anders blaas ik het weg. Ik heb wel last van die black Friday, ik ben van alles aan het kopen in mijn hoofd."
Stefan: "Ik in eerste instantie ook maar heb gisteren besloten: ik negeer die Black Friday. Ik steun de kleine middenstanders."
Jan: "Bam! Dat doe ik ook."
Stefan: "Schept weer een band."
Jan: "En die leeftijd, mijn buurman zei altijd: 'maak je niet druk alles komt goed'."
Stefan: "Maar als het niet goed komt ?"
Jan: "Dan is het maar zo. Dus geniet nou maar van zoveel mogelijk: kerst, Top 2000, jazz in het Plofhuis, de City of Wesopa, de vallende bladeren, de bakker, de slager, de tattooshop, de wijnhandel, de hond van de barkeeper van cafe Bijna Thuis, de cassière, je vriendin, je buurman, de Vecht."
Stefan: "Ga door Jan!"
Jan: "Droom weg bij advertenties op het prikboord bij de supermarkt. Laat je schaatsen slijpen door het jongetje dat al jaren mee schaatst met de krasse knarren, laat een maaltijd bezorgen door Russel de hobby-kok, begin aan een legpuzzel en vraag aan iedereen of ze geen vuurwerk afsteken en ga tijdens Winters Weesp op 14 december naar de proeverij , ga op schoot zitten bij de kerstman."
Stefan: "Mag dat? Op mijn leeftijd?"
Jan: "Tuurlijk mag dat; alles mag. En daarbij: jij bent de kerstman!"
Stefan: "Ja, dat hoor ik vaker, dus dan zal het wel waar zijn."
Jan: "Ik lees net dat het niet doorgaat, de 14e."
Stefan: "Dan hang ik snel op. Hou vol!"
Jan: "Hou vol!"