Afbeelding
Foto: Brian Elings

Lisette Zijp

Conservator van Museum Weesp, zou later best van het hele stadhuis een museum willen maken

Welke kunst pronkt er thuis?
"Een schilderij met zicht op de Zuiderzee van P. Sterkenburg."

Favoriete stek in Weesp?
"Een bankje aan de Vecht met uitzicht op de Lange Vechtbrug, liefst op een moment dat die zo prachtig versierd is met petunia's."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een zeewaardig zeiljacht kopen. Zelf kan ik niet goed zeilen, mijn partner wel. Dan zeilen we naar Noorwegen en misschien nog wel verder, naar IJsland."

En met 1000 euro?
"Neem ik alle vrijwilligers (60 inmiddels) van Museum Weesp mee voor een tochtje op een zeilcharter op het IJsselmeer naar het Zuiderzee Museum."

Wie is je grote voorbeeld?
"Mijn vader. Rustig, creatief, vrolijk, tevreden en altijd op het goede moment de juiste woorden, nog steeds. Helaas is hij jong dementerend, een afschuwelijke ziekte die hij moet dragen."

Wat weten mensen niet van je?
"Naast mijn werk voor Museum Weesp en de zorg voor drie dochters hebben mijn partner en ik een scheepswerf. We restaureren houten schepen."

Favoriete museum?
"Singer Museum Laren."

Als je de burgemeester was...
"Dan zou ik de Weesper identiteit behouden en stimuleren door diverse uitingen van cultuur een belangrijke plek te geven in de samenleving."

Wie (dood of levend) zou je eens willen spreken?
"Kunstschilder Monet. Ik zou hem eigenlijk aan het werk willen zien en hem vragen een schilderij te maken van mijn drie dochters."

Op WeesperNieuws Extra een uitgebreid interview in het Zaterdagportret