Mevrouw Jonker (94) zal de kabelkrant enorm missen.
Mevrouw Jonker (94) zal de kabelkrant enorm missen. Foto: Marieke van Veen

Geen 'rondje kabelkrant' meer voor het slapengaan

WEESP Op de lokale radio en tv is zondag een einde gekomen aan een tijdperk. Radio Weesp stopte met uitzenden en op de kabelkrant verschijnen geen berichten meer.

door Marieke van Veen

De redactie van het WeesperNieuws verzorgde de berichten op de kabelkrant. Maar nu Radio Weesp heeft besloten om als gevolg van een steeds groter gebrek aan vrijwilligers te stoppen, valt ook het kanaal van de kabelkrant weg. Dat kanaal hoort bij de lokale omroep, vandaar.

Hoogtijdagen

Voordat het internet een beetje in zwang kwam, zette je de kabelkrant aan als je wilde weten wat er gebeurd was in Weesp. In veel huizen stond de tv zelfs de hele dag op die zender, want het geluid van Radio Weesp kreeg je erbij cadeau. De website van het WeesperNieuws maakte de kabelkrant voor veel Weespers overbodig. Maar er zijn er ook die trouw zijn gebleven aan WeesperNieuwsTV, zoals de kabelkrant de laatste jaren heette.
Bij Annelies Jonker (94) stond de kabelkrant tot het laatste moment aan. In het weekeinde de hele dag, doordeweeks was 'een rondje kabelkrant' voor het slapengaan vaste prik. "Ik ben een echte Weespermop en geïnteresseerd in alles wat er in Weesp gebeurt. Ik wil graag weten wat er allemaal gaande is." Ze vindt het dan ook erg jammer dat de kabelkrant stopt, hoewel het haar al opgevallen was dat het 'rondje kabelkrant' door de jaren heen steeds korter werd. In de hoogtijdagen kon dat rondje door de vele advertenties zomaar een kwartier duren, tegenwoordig ben je al na enkele minuten weer terug bij het begin. Of mevrouw Jonker nu het WeesperNieuws op internet gaat opzoeken? "Ik heb een tablet gekregen van mijn dochter, maar ik kan er niet mee overweg. Misschien moet ik het toch maar eens proberen. Volgens mijn dochter kan ik dan ook makkelijker in contact blijven met mijn kleindochters."

Handdruk

Mag ik u dan hartelijk bedanken voor al die berichten

Er zijn meer mensen bij wie het internet de rol van de kabelkrant (nog) niet heeft overgenomen. Een dame met zilvergrijs haar nam vorige week de moeite om tussen de regenbuien door naar onze redactie aan de Fijnvandraatlaan te lopen. Had ze het goed gelezen dat de kabelkrant ging stoppen?, zo vroeg ze. We moesten haar vertellen dat dat klopt en legden uit waarom. Toen deed de vrouw haar rechterhandschoen uit en stak haar hand uit. "Mag ik u dan hartelijk bedanken voor al die jaren, voor al die berichten. Jullie stonden elke dag klaar, soms bij nacht en ontij, om al het nieuws te verslaan. Ik ga het ongelofelijk missen." Het is de meest attente reactie die we in al die dertig jaar hebben mogen ontvangen. Een handdruk om te koesteren.