Commissaris van de Koning komt praten over fusie en integriteit

WEESP Arthur van Dijk, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, brengt op 12 december een bezoek aan Weesp. Hij zal spreken met het college van B en W, daarna met de gemeenteraad. De op handen zijnde fusie met Amsterdam en de rol van Weesp in de regio zijn onderwerpen van gesprek. Daarnaast komt het onderwerp integriteit aan bod.

De commissaris zal willen weten hoe het fusieproces verloopt en of de samenwerking met Amsterdam bevalt. Het college wil met de commissaris bespreken hoe de provincie een oogje in het zeil kan houden bij het bewaken van de identiteit van Weesp. De provincie heeft geen officiƫle rol, maar kan wel op Weesp letten, zo meldt het Weesper stadsbestuur. Daarnaast zal er gesproken worden over de regionale samenwerking. Weesp maakt zich door de keuze voor een fusie met Amsterdam los uit de verbanden in de Gooi en Vechtstreek. Dat gaat niet vanzelf. Het college bespreekt de rol van de provincie in dit proces.
Integriteit is een onderwerp dat ingebracht wordt door de commissaris. De commissaris zal dit inleiden. Hij wil graag weten hoe het college en de gemeenteraad omgaan met het feit dat steeds vaker integriteit als politiek instrument wordt ingezet. Dezelfde onderwerpen worden ook besproken met de gemeenteraadsleden.

Van Dijk is in januari van dit jaar benoemd als commissaris van de Koning.